Novo jutro, nov dan. Sončen in nasmejan. Poln pričakovanj. Ne le pri meni. Slovenski košarkarji so danes vendarle trenirali v glavni dvorani, kjer se popoldne začnejo prve tekme letošnjega EP v košarki. Slovenski novinarji, fotografi in snemalci – več kot dvajset nas je tukaj – pa smo poklepetali ob kavi, tudi v družbi vodilnih na KZS, in se lotili dela. Če se po jutru dan pozna…

Palanga, 7.45: zbudil me je zvok moje budilke, razveselil pogled na sončno jutro. Spala sem kot ubita.
Palanga, 9.00: pojedli zajtrk, spili prvo kavo, preverili maile in se s taksijem odpeljali proti Klaipedi (27 km)… cena taksija: 25 evrov (za vse skupaj) oziroma slabih 85 litasov, kot se imenuje tukajšnja uradna denarna valuta
Klaipeda, 9.30 – 10.30: neformalno druženje z novinarskimi kolegi in predstavniki KZS-ja 🙂 Druga kava. Posnela intervju z Borisom Gorencem, nekdanjim košarkarjem, zdaj menedžerjem, ki se bo preizkusil tudi v komentiranju tekem za TV Slovenija.
Klaipeda, 11.00: s taksijem iz hotela do dvorane, v press centru danes na voljo tudi kava, voda in sokovi (tega včeraj ob našem prihodu še ni bilo)
Klaipeda, 11.20 – 11.30: ogled treninga naše reprezentance, ki jo danes ob 17. uri po slovenskem času (tukaj ob 18. uri) čaka prva tekma z Bolgarijo… Vzdušje odlično.
Klaipeda, 11.40: v press center sta prišla tudi direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar in generalna sekretarka Alenka Škreblin, ki bosta spremljala dogajanje z namenom čim bolje se pripraviti na EP v Sloveniji. Kratek klepet. 3. septembra prispe v Litvo tudi novomeška ekipa – lokalni organizacijski odbor za EuroBasket 2013, na čelu z Marjanom Erpetom, podpredsednikom KK Krka, in županom MO Novo mesto Alojzijem Muhičem.
Klaipeda, 11.55: uredim slike, objavim in… naprej v akcijo… 🙂 Intervju z Borisom Gorencem pa si boste lahko kasneje prebrali na portalu Kosarka.si
Klaipeda, 12.30: novinarska ekipa iz Slovenije ima le dve predstavnici nežnejšega spola – mene in simpatično Sanjo Modrić, ki dela za TV Slovenija. Sva se zmenili, da vam preko foto zgodbe prikažem tudi zakulisje dogajanja pred snemanjem studijskih oddaj… 
Klaipeda, 13.00: tudi v Litvi spremljam dogajanje na Dolenjskem in v Posavju… novičke se zbirajo, informacije tudi (imam včasih občutek, da bo tipkovnica pregorela)… tako da bralci portala Triumfator.si ne boste nič prikrajšani, četudi bom v Litvi do konca EP… torej cele 3 tedne! 
Klaipeda, 14.30:Odlično vročo čokoladio imamo na voljo novinarji v press centru. 🙂
Klaipeda, 14.45: Pred dvorano so že zbrani številni navijači, ki čakajo na prvo tekmo med Belgijo in Gruzijo. Pred vhodom v dvorano je sicer postavljen tudi večji oder z velikim ekranom za vse, ki bodo tekmo spremljali na prostem.
Klaipeda, 15.30: V press centru lahko novinarji spremljamo vse tekme na posebnih zaslonih… Jaz osebno z največjim zanimanjem ta hip spremljam tekmo med Srbijo in Italijo, začenja se tudi tekma v dvorani, v kateri se nahajam. Ampak bom prvi polčas preživela še kar tukaj za mizo, potem pa tudi sama preverila utrip dogajanja v sami dvorani.
Klaipeda, 17:30: Prva tekma je končana, Slovenci se že ogrevajo – v dvorani in pred njo, kjer ne manjka glasnih navijačev.
Klaipeda, 17.40: Ob prihodu v dvorano opazim luškan transparent: ruski navijači CSKA-ja so izobesili kliubsko zastavo z napisom “HVALA, MATJAŽ!”
Klaipeda, 17.55: Lepo je poslušati Zdravljico, v sicer bolj hitrem tempu, kot jo običajno pojemo, a vseeno. V dvorani je tudi cca 150 slovenskih navijačev.
Klaipeda, 18.15: Plesalke na tekmi v roza – modri odpravi najprej navdušile v latino ritmih in gimnastičnimi akrobacijami, završalo pa je med navijači, ko so za svoj drugi time out izbrale Golico! 🙂

SKUPAJ SMO BOLJŠI IN MOČNEJŠI! Slovenija gre naprej! 🙂

Sponzor javljanj iz litve: PANTER GYM & BAR iz Novega mesta