Košarkarska vročica v Klaipedi in še kje. Komu prva zmaga? Komu prvi točki in zmagoslavni večer? 

V galeriji vam tokrat lahko ponudim več slik od dogajanja pred tekmo kot med samim obračunom Slovenije in Bolgarije iz preprostega razloga – ker z novinarske tribune ni dovoljeno fotografirati ali snemati. Sem poskusila, pa je hitro do mene prišla ena od prostovoljk in me opozorila na to. 

Je pa vseeno zelo zanimivo. Sicer ne spremljamo ravno dobre košarke, naši košarkarji imajo katastrofalen met za 3 točke, bomo videli, ali jimuspe doseči prvo zmago. So pa vsekakor popestritev tekme plesalke, ki so se že 5x preoblekle, najbolj pa so navdušile v prvi četrtini, ko so odplesale na slvoensko Golico. Nič čudnega, da so dvignile na noge približno 200 slovenskih navijačev.

Prijeten pa je tudi pogled na eno od tribun v dvorani, kjer so navijači CSKA-ja izobesili klubsko zastavo, nanjo pa zapisali “HVALA, MATJAŽ!”. Smodiš je torej v ruskih očeh še vedno nekaj posebnega, kako tudi ne bi bil, ko pa je tam preživel 6 let…

Toliko na hitro, pisati med samo tekmo je seveda precej težje. Upam, da se bomo vendarle veselili prve zmage na letošnjem EP. Minuto in pol do konca kaže na to. 63-59. Dajmo, Slovenijaaaaaaa!!!!