Zakaj nimate osupljivega življenja, če imate moč nad lastnim življenjem in če je ta moč v vas? Zakaj niso vsa področja vašega življenja čudovita? Zakaj nimate vsega, kar hočete? Zakaj ne dosežete vsega, kar si želite? Odgovor je: ker lahko izbirate. Izbirate lahko, ali boste ljubili in črpali pozitivno silo – ali ne. Mogoče se niti ne zavedate, da ste pred takšno izbiro vsak dan v življenju, vsak trenutek v življenju.

Vsakič, ko se vam v življenju zgodi kaj dobrega, ste brez izjeme ljubili in črpali pozitivno silo ljubezni. Vsakič, ko se vam je zgodilo kaj ne preveč dobrega, niste ljubili, posledica je bila negativnost. 

Ljubezen je izvor vsega dobrega v življenju, pomanjkanje ljubezni pa je vzrok za vse negativno, vso bolečino in vse trpljenje. Ljubezen je najmočnejša, a še vedno najmanj znana energija na svetu…

Karkoli si želite v življenju, je to zato, ker vam je všeč. V zemite si trenutek in pomislite. Saj si ne želite stvari, ki jih ne marate, mar ne? Kadar razmišljate in govorite o stvareh, ki si jih želite in jih imate radi, na primer: “Obožujem te čevlje, čudoviti so!”, so vaše misli pozitivne in se vam bodo vrnile v obliki stvari, ki jih imate radi. Če razmišljate in govorite o tistem, česar nočete in ne marate, na primer: “Poglej si ceno tistih čevljev, pa saj to je rop!”, so vaše misli negativne in vrnile se vam bodo kot stvari, ki jih ne marate – kot stvari, ki so za vas predrage.

Večina ljudi pogosteje razmišlja in govori o tistem, česar ne mara, kot o tistem, kar jim je pri srcu. Tako oddajajo več negativnosti kot ljubezni in zato se nenamerno odrekajo vsem dobrim stvarem v življenju. 

Življenje ne more biti čudovito brez ljubezni. Ljudje, ki lepo živijo, pogosteje razmišljajo in govorijo o tistem, kar imajo radi, kar jih razveseljuje, izpolnjuje, kot pa o tistem, česar ne marajo. 

Moč, ki jo imate v življenju, je veliko večja od pozitivnih misli in besed, saj se zakon privlačnosti odziva na vaše misli in občutke. Ljubezen morate občutiti, da boste deležni njene moči!

(odlomki iz knjige Moč – Rhonda Byrne)