Vsaka sekunda je priložnost, da spremenite življenje, saj vsak hip lahko spremenite svoje občutke. Ni pomembno, kaj ste čutili prej, ni pomembno, kakšne napake ste morda zagrešili. Ko spremenite svoje občutke, ste na drugačni frekvenci in zakon privlačnosti se na to v hipu odzove! Ko spremenite občutke, se vam spremeni življenje…

»Niti za hip ne obžalujte, saj se, če se kesate za pretekle napake, spet okužite z njimi!«
(Neville Goddard, pisec iz gibanja Nova misel)

Sila ljubezni ne pozna izgovorov
Če vaše življenje ni polno tega, kar imate radi, to ne pomeni, da niste dober in ljubeč človek. Namen življenja nas vseh je premagati negativnost tako, da izberemo ljubezen. A večina ljudi tudi ljubi in nato stokrat na dan preneha ljubiti. Njihova ljubezen ni dovolj dolgotrajna, da bi sila ljubezni v njihovo življenje lahko prinesla dobre stvari. Pomislite: ljubezen dajete, ker ljubljeno osebo toplo objamete, toda že čez nekaj minut ljubezni ne dajete več, ker postanete nejevoljni, ko ne najdete ključev, obtičite v prometni gneči ali ne najdete parkirnega prostora. Ljubezen dajete, ko se smejite s sodelavcem v službi, nato pa je konec, ker ste razočarani, ko v bližnji restavraciji zmanjka tistega, kar ste si zaželeli za kosilo. Ko se veselite vikenda, dajete ljubezen, a nato prenehate, ko med pošto dobite račune. In tako se nadaljuje… En trenutek je tako, naslednji že drugače.

Lahko samo dajete ljubezen in žanjete silo ljubezni – ali pa ne. Ne morete izrabljati sile ljubezni in se hkrati izgovarjati, ker ne dajete ljubezni. Izgovori in opravičevanja, zakaj niste imeli radi, v življenje prinesejo samo še več negativnosti. Sila ljubezni ne pozna izgovorov. Dobite, kar dajete – in pika.

Šteje vsaka malenkost
Obtožbe, kritike, iskanje napak in pritoževanje so oblike negativnosti. Vse prinašajo razdor. Ob vsaki neznatni pritožbi in vsak trenutek, ko kaj grajate, oddajate negativnost. Pritožbe zaradi vremena, prometa, vlade, hrane, zunanjosti, dela, stran, posla, cen, hrupa in storitev se morda zdijo neznatne in nedolžne, vendar s sabo prinašajo cel kup negativnosti. Zato – iz svojega besednjaka izključite besede kot so “grozen, obupen, nezaslišan,” saj so povezane z močnimi občutki, ko jih izrečete. Ko jih izgovorite, se morajo vrniti k vam, kar pomeni, da takšne oznake lepite lastnemu življenju! Se vam ne zdi, da bi bilo dobro uporabljati več izrazov, kot so “fantastično, čudovito, izvrstno in neverjetno”?

Vse, kar pošljemo v življenje drugih, se spet vrne v naše.

 (odlomki iz knjige MOČ – Rhonda Byrne)