»Živi danes. Ne včeraj, ne jutri. Samo danes. Napolni svoje trenutke, ne prepusti jih jutrišnjemu dnevu,« je nekoč dejal Jerry Spinelli, mladinski pisatelj. To, kako razmišljamo in živimo danes, oblikuje našo prihodnost. Vsak dan je priložnost za drugačno življenje, saj prav vsak dan stojite na točki preobrata.

Imate radi stvari, ki jih počnete? Imate službo, ki vam prinaša zadovoljstvo? Se družite z ljudmi, ki vam energijo dajejo, ne odvzemajo? Imate cilje v življenju, katerim sledite? Si drznete sanjati več? In katera so tista prepričanja, v katera res verjamete, jim zaupate in se po njih ravnate v življenju?

John C. Maxwell je v eni od svojih knjižnih uspešnic zapisal: »Če se zgledujemo po tistih, ki uresničujejo svojo usodo, če zavržemo vse, kar nam preprečuje, da bi dosegli svoj najboljši Jaz, če svoje želje podžigamo tako, da nismo nikoli povsem zadovoljni, če sprejmemo izzive in se ne prestrašimo, potem bomo napredovali. Dosegli bomo svoj vrh, vendar šele potem, ko se bomo namučili, poboljšali, napolnili z entuziazmom in odločnostjo.«

Že Abraham Lincoln je dejal: »Stvari počnem po svojih najboljših močeh in tako bom ravnal do konca. Če se bo na koncu izkazalo, da sem delal dobro, bodo vse besede, ki so jih izrekli proti meni, ničvredne. Če pa se bo izkazalo, da sem delal slabo, mi ne bo pomagalo niti deset angelov, ki bi trdili, da sem delal dobro.«

Vsakdo, ki dela, tudi greši. Ljudje, ki delajo s srcem in so odprtega duha, pa vedo, da se uspeh ne zgodi čez noč in da je tudi za zaupanje potreben čas.
DOBRO SE VRAČA Z DOBRIM.