Nikoli nisem bila posebej naklonjena vedeževalkam in raznim prerokbam iz kart… no, saj niti danes nisem, ampak je fajn, če včasih doživiš tudi kakšno tako izkušnjo, ki v tebi naredi premik, te bodisi poživi ali sprosti (odvisno, kaj potrebuješ) in ti da nek dodatni znak, namig, kako dalje.

Narava, mir, svoboda, šport (zdrav duh v zdravem telesu), ustvarjalna energija, preobrazba (saj veš, tudi metuljčka ni brez preobrazbe iz gosenice), igrivost, dobri medosebni odnosi… Tako sem pojasnjevala svoje videnje na karte, ki sem jih izbrala. In pa tista skrajno leva karta (nevihtne strele), ki je sicer sploh nisem hotela izbrati, a se je ravno to, da je med množico kart takoj vzbudila mojo pozornost, izkazalo kot nekaj izredno pomembnega.

Kasneje sem skozi pogovor s Taro – Čustvena priprava na porod dojela tudi njeno sporočilo, ki mi lahko v marsičem pomaga. Glede na to, da je pred mano še zadnji mesec nosečnosti in da je velik trebuh pri vsakdanjih opravkih postal že kar precejšnja ovira, moram priznati – karta s simbolom nevihtnih strel me je opozorila, da se ne smem izogibati soočanju z neprijetnimi stvarmi, kot je npr. porodna bolečina. Ta pride, pa mine. In brez nje ni tistega najlepšega – zaklada, ki raste pod mojim srcem.

Zanimivo, za mano je ena najbolj umirjenih in dobro prespanih noči v nosečnosti. Vem, da je za to zaslužen tudi iskren pogovor s Taro, urejen partnerski odnos, in zadovoljstvo same s sabo. Nevihtne strele so v meni sprožile premik, pomagale so mi, da sem znova dojela nekaj novega o sebi in sprejela, da je čisto OK imeti kakšno napako, se soočiti z bolečino, priznati, da tudi jaz ne znam in ne zmorem vsega.

Življenje nam vsak dan ponuja priložnosti za osebno rast in razvoj. Na nas je – jih bomo videli, začutili, zagrabili z obema rokama in šli v akcijo za lepši in boljši jutri? Ali pa bomo ostali v vlogi žrtve, se upirali tistemu, kar nam ni všeč, se pritoževali in nergali nad ljudmi, ki jim je uspelo, ker so si upali več?