­

Tako malo je potrebno za srečo in veselje otrok!

sreda, 10. februarja 2016|

Pika Nogavička, gospod Ficko, zabavni klovn in simpatična gusarka so na pustni torek imeli posebno poslanstvo. Obiskali so otroški oddelek Splošne bolnišnice Novo mesto in polepšali dan bolnim otrokom.

Komentarji so izklopljeni za Tako malo je potrebno za srečo in veselje otrok!

Fotoreportaža: Mini olimpiada 2014

sreda, 18. junija 2014|

Približno 300 otrok iz vrtcev novomeške občine je v sončnem sredinem dopoldnevu na stadionu Portoval uživalo v različnih športnih aktivnostih. Na otroški Mini olimpiadi, ki jo že več let zapored v Novem mestu prireja Agencija za šport v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, so bili zmagovalci prav vsi.

piše: Sabina Gosenca

Komentarji so izklopljeni za Fotoreportaža: Mini olimpiada 2014

Rađa po nesreči z motorjem: “Čelada me je rešila!”

torek, 03. junija 2014|

"Dobro sem jo odnesel, čelada mi je že tretjič rešila življenje," je po današnji prometni nesreči v Splitu dejal nekdanji hrvaški košarkar Dino Rađa. 

piše: Sabina Gosenca

Komentarji so izklopljeni za Rađa po nesreči z motorjem: “Čelada me je rešila!”
  • Foto: BOBO

Polepšali dan otrokom v bolnišnicah

torek, 27. maja 2014|

Na pobudo Smučarske zveze Slovenije so danes pediatrične oddelke bolnišnic v Ljubljani, Mariboru, Celju in Izoli obiskali športniki, ki so nas preteklo sezono navdušili z izjemnimi rezultati. 

Komentarji so izklopljeni za Polepšali dan otrokom v bolnišnicah
  • Foto: Katja Pokorn/ Facebook Dunking Devils

Dunking Devils: Spektakel je zagotovljen!

torek, 20. maja 2014|

"Tokrat smo se odločili, da pripravimo kar lastno predstavo v lastni režiji in hkrati poskušamo z dobrodelnim pridihom pomagati družini, ki ji življenje ni prizaneslo in se iz dneva v dan bori za kruh in streho nad glavo!" pravi Novomeščan Marko Knafelc, ki je član vrhunske akrobatske skupine Dunking Devils. Te dni potekajo še zadnje priprave na nedeljski šov. 

piše: Sabina Gosenca

Komentarji so izklopljeni za Dunking Devils: Spektakel je zagotovljen!

Sokolc: kjer prave energije nikoli ne manjka!

ponedeljek, 19. maja 2014|

Sokolc. Te dni v njem številni prostovoljci pomagajo zbirati hrano, pijačo, obleke in obutev ter opremo za pomoč žrtvam poplav v Srbiji in Bosni. Natančno pred tednom dni pa je bil v tej isti stavbi, ki se ji drugače reče Narodni dom, organizirana dobrodelna dražba Triptiha, ki so jo ustvarili trije novomeški slikarji. Zdaj pa mi, cenjeni Novomeščani in Novomeščanke, povejte... kje v dolenjski prestolnici je v tako kratkem času narejenega toliko dobrega? V prostorih občine bi si upala trdit, da ne...

piše: Sabina Gosenca

Komentarji so izklopljeni za Sokolc: kjer prave energije nikoli ne manjka!