­

Nova pot

sreda, 29. junija 2016|

Mamica dveh otrok, po izobrazbi diplomirana iz psihoterapevtske znanosti na Sigmund Freud Univerzi (SFU) na Dunaju, s štiriletno specializacijo na Fritz Perls inštitutu za integrativno geštalt terapijo. Med drugim tudi pevka v zasedbi Perpetuum Jazzile. Tara Henigman. In njena čudovita pesem, ki lahko marsikateri novopečeni mamici olajša prehod v materinstvo.

Iz Bruslja v London, v rodno Slovenijo le še na obisk

četrtek, 11. septembra 2014|

Ob prihodu v prestolnico Velike Britanije nisem bila pretirano navdušena, saj je bila to že moja druga selitev v tujino, London sem že dvakrat obiskala kot turistka, pa tudi z au pairovstvom sem že imela izkušnje. Način življenja, kot sem ga poznala iz Bruslja, se zaenkrat ni veliko spremenil, le nekaj ur več delam na teden. A po treh mesecih življenja v Londonu moram priznati, da sem se v mesto brezmejno zaljubila, v tisoč dogodkov za vse okuse, v prijazne in odprte ljudi ter v neskončne možnosti za delo in zabavo.

piše: Nina Rozman

Schengenfest 2014: Eksplozija čustev

torek, 12. avgusta 2014|

Ne spomnim se točno, kateri dan je bil, vsekakor pa je bilo pred letošnjim poletjem, ko sem v centru mesta opazila velik plakat za letošnji Schengenfest in na njem seznam nastopajočih, na kateremu zagledam besedo HIM. Pomežiknem, še enkrat pogledam... pa vi mene hecate? Top finska skupina bo v Sloveniji in še to na Vinici? Še isti dan so bili vsi družinski člani obveščeni, da »naša« gre letos na Shengenfest.

piše: Natalija Eršte

S čolnom po Krki

torek, 22. julija 2014|

S fantom sva se v začetku tega meseca odločila, da greva na sprehod. Vse lepo in prav, dokler ni zavil na desno proti Baru Boter. V glavo mi je najprej šinilo: ''Pa tak sprehod. Do prvega lokala, kot da si kave ne morem skuhat doma!'' Nejevoljno sem mu sledila do šanka, kjer se je z natakarico začel pogovarjati o izposoji čolnov in kje si lahko vzame vesla.

piše: Mateja Gašperin

Moj boj

četrtek, 10. julija 2014|

Sonce mi sije čez okno, pogledam ven in misli mi zaidejo v lansko leto, ko sem premagovala svojega sovražnika – krvnega raka. Mislim si, kako lepo je živeti, ampak resnično ŽIVETI!!!

piše: Urša Ulaga

Začetki so najtežji

ponedeljek, 07. julija 2014|

Ko sem napisal naslov sestavka, sem si oddahnil. Najtežji del, začetek, je bil že za menoj. Pred kratkim sem si kupil beležko, v katero naj bi si zapisoval ideje, doživetja, misli. Vendar je bila po nekaj tednih še vedno popolnoma prazna. 

piše: Miha Gazvoda