Ob prihodu v prestolnico Velike Britanije nisem bila pretirano navdušena, saj je bila to že moja druga selitev v tujino, London sem že dvakrat obiskala kot turistka, pa tudi z au pairovstvom sem že imela izkušnje. Način življenja, kot sem ga poznala iz Bruslja, se zaenkrat ni veliko spremenil, le nekaj ur več delam na teden. A po treh mesecih življenja v Londonu moram priznati, da sem se v mesto brezmejno zaljubila, v tisoč dogodkov za vse okuse, v prijazne in odprte ljudi ter v neskončne možnosti za delo in zabavo.

piše: Nina Rozman

 

Prelomnico pričakujem oktobra, ko bom začela s študijem marketinga, družbenih medijev in odnosov z javnostmi. Že po prvih dnevih sem dobila vtis, da je London mesto uspešnih in delovnih ljudi. Življenje tukaj ni za vsakogar in zahteva veliko pridnosti, če želiš ostati v njem. Osebno sem šolanje po maturi postavila na stran in vse do sedaj nisem začutila, da bi z njim spet nadaljevala. Ker so tukaj fakultete občutno predrage in ker si želim ostati v Londonu in nadaljevati au pairovstvo pri trenutni družini (ki je naravnost fantastična!), sem se odločila, da bom opravljala študij na daljavo na slovenski fakulteti.

Seveda bom ob vseh dejavnostih in delu zagotovo našla čas za zabavo in sprostitev, ki sta nujno potrebni v tako hitrem utripu mesta. Osebno obožujem jogo in pilates, kavo ali pivo s prijatelji, ki sem jih spoznala tukaj ali pa jih poznam že iz Bruslja in še vedno kar težko verjamem, da moramo za naše srečanje najprej določiti državo. Londončani tudi nadvse radi hodimo v muzeje in druge atrakcije, samo da se lahko pritožujemo nad gnečo turistov. 🙂

V prihodnosti se vsekakor vidim z napisano diplomo in redno službo v tujini. Preprosto si ne morem več predstavljati življenja v Sloveniji, pa ne samo zaradi slabih priložnosti za mlade, tudi način mi že dolgo časa ni več domač – mogoče sem se že malo razvadila, v velikih mestih imam namreč vse na dosegu roke, hitri javni prevoz, nešteto dogodkov, pa tudi Slovencev za pogovor v domačem jeziku ne manjka. Se pa seveda z velikem veseljem vedno rada vračam v Slovenijo na kratek obisk družine in dolgoletnih prijateljev – to je namreč vse, kar mi tujina ne more ponuditi.

 

* Nina Rozman je 22-letna Novomeščanka, njene dogodivščine v Londonu lahko spremljate tudi na njenem blogu – TUKAJ.

Sorodne povezave: 

Živeti v tujini ali Sloveniji?