Skodelica vanilijinega kapučina in domači keksi. Tišina v stanovanju. Dete spi, pralni stroj je končno opral vse, kar mu je bilo že minuli vikend namenjeno, da opere… Pa se je premaknilo za par dni. Ne prvič, ne zadnjič.

Fant v službi, jaz doma. V roke vzamem mobilni telefon… “Samo Instagram preletim!” si rečem kot že ničkolikokrat doslej. In se nekaj minut zatem zavem, da sem preverila tudi Facebook, pa LinkedIn, pa GMail… Da sem pri tem nekajkrat zavila z očmi, stisnila par všečkov, komentirala en video, potrdila dve prošnji za prijateljstvo, a od vsega brskanja pravzaprav nič pomembnega izvedela. Izgubila pa sem kakšnih 10, 15 dragocenih minut,ki bi jih gotovo lahko bolje izkoristila. Najraje bi se po glavi! Kako neumno potrošen čas. Čas, ki se ga ne da zavrteti nazaj. Uff…

Zveni znano?

Tovrstne bedarije počnem praktično vsak dan. Groza! Zavedam se, da je to slaba razvada, ki se je moram čim prej znebiti, če želim, da mi bo več časa ostalo za branje in pisanje ter za trenutke z malo navihanko. Če samo pomislim, v enem tednu takole za brskanje po mobilnem telefonu in družbenih omrežjih izgubim več kot eno uro! To pa ni malo.

beautiful-girl-holding-an-ipad-in-bed-picjumbo-com

Zato ta trenutek – svetujem sama sebi (no, pa tebi, ki tole bereš, tudi!) – spij kavo, čaj, pivo… karkoli ti pač paše… v miru in namesto po telefonu raje posezi po dobri knjigi, preberi poglavje ali dva, naredi načrt in pojdi v akcijo! Če nimaš pri roki dobre knjige, imaš pa računalnik, pa prav tako ne pozabi: internet ponuja nešteto možnosti, da smo boljši pri stvareh, ki jih počnemo. Seveda pa je od nas samih odvisno, ali jih bomo izkoristili.