­

Lara Omerzu do nove zmage in rekorda

torek, 07. februarja 2017|

Osemnajstletna Lara Omerzu iz Atletskega kluba Brežice,  lani najboljša slovenska mladinka v atletiki, je znova razveselila ljubitelje tega športa ter potrdila svoj talent in dobro pripravljenost. Lara Omerzu

Turnir trojk Dolenjske Toplice 2016: Osrečili Jožeta

nedelja, 19. junija 2016|

 V Dolenjskih Toplicah so v soboto, 18. junija, uspešno izvedli že 22. tradicionalni turnir trojk, katerega ambasador je Matjaž Smodiš.  Junak dneva pa je bil Jože Pirh, za katerega so organizatorji in prisotni zbrali 1022 evrov, ki jih rabi za odkup stanovanja. Jože je dobil tudi poseben pokal in še nekaj drugih nagrad. Svoje sreče in ganjenosti ni skrival. 

Mini olimpiada: Razposajeni otroci na Portovalu pregnali dež

četrtek, 05. maja 2016|

Agencija za šport Novo mesto, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Slovenska olimpijska akademija sta tudi letos poskrbela za športno – zabavno druženje v olimpijskem duhu.

Po dveh letih mladinci Krke znova do naslova prvaka

ponedeljek, 11. aprila 2016|

Košarkarji Krke so novi državni prvaki v kategoriji fantov U19. V velikem finalu so v domžalski Hali komunalnega centra premagali Zlatorog Laško, s 66:52. Novomeščanom je tako uspelo ponoviti uspeh iz sezone 2013/14, ko so bili v finalu državnega prvenstva v Športni dvorani Leona Štuklja boljši od Union Olimpije.

Žoltasti troti znova razveselili paraplegike

nedelja, 21. februarja 2016|

Da gresta šport in dobrodelnost dobro skupaj, dokazujejo številne akcije po vsej Sloveniji, na katere se ljudje vedno dobro odzovejo. Tudi na Dolenjskem takšnih akcij ne manjka, a glede na to, koliko ljudi potrebuje pomoč, jih je še premalo. Za lepo gesto so pred dnevi znova poskrbeli Žoltasti troti.

  • Matjaž Smodiš / Facebook

Smodiš znova v akciji, obeta se športni september

nedelja, 31. avgusta 2014|

"Evropska in svetovna košarkarska zvezda bo metala kroglo! Na tekmi! September bo definitivno zanimiv!" je zapis, ki je na Facebooku že vzbudil mnogo pozornosti. Kako tudi ne, ko pa gre za akcijo Matjaža Smodiša, ki ga te dni, ko se odvija SP v košarki, lahko spremljamo tudi v vlogi strokovnega komentatorja v studiu TV Slovenija. Poleg vseh organizacijskih dejavnosti v zvezi z drugo sezono Šole košarke, bo Matjaža septembra čakalo ogromno takšnih in drugačnih dejavnosti.