“Evropska in svetovna košarkarska zvezda bo metala kroglo! Na tekmi! September bo definitivno zanimiv!” je zapis, ki je na Facebooku že vzbudil mnogo pozornosti. Kako tudi ne, ko pa gre za akcijo Matjaža Smodiša, ki ga te dni, ko se odvija SP v košarki, lahko spremljamo tudi v vlogi strokovnega komentatorja v studiu TV Slovenija. Poleg vseh organizacijskih dejavnosti v zvezi z drugo sezono Šole košarke, bo Matjaža septembra čakalo ogromno takšnih in drugačnih dejavnosti.

Cel september bo v Novem mestu Športni september. Začelo se bo že to sredo, 3.9., z mednarodnim atletskim mitingom v organizaciji Atletskega kluba Krka. Na njem bodo nastopili atleti iz enajstih držav – ZDA, Jamajke, Španije, Češke, Latvije, Ukrajine, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije, Poljske in Slovenije, člani kluba pa bodo proslavili tudi zanje izjemno pomembno pridobitev – obnovljeno atletsko stezo in opremo na stadionu Portoval. Več o mitingu tudi na Facebooku.

V soboto 13. septembra od 15. ure dalje bo središče dogajanja novomeški Kandijski most, saj bo potekala prireditev Skoki v Krko. 13. in 14. septembra bo na stadionu Portoval potekalo tudi državno ekipno atletsko člansko prvenstvo, teden dni kasneje, 20. in 21. septembra pa še mednarodni košarkarski turnir za Pokal Novega mesta. 

Matjaž Smodiš bo aktiven v več vlogah. Pri skokih v vodo bo imel vlogo sodnika, kot so zapisali na njegovi Facebook strani, obljublja, da bo strog, a pravičen. Na košarkarskem turnirju, imenovanem Novo mesto Cup, bo seveda vpet v samo organizacijo. Turnir, na katerem bodo nastopile ekipe Krke, Uniona Olimpije, zagrebške Cibone in Jollya iz Šibenika, namreč organizirajo Agencija za šport NM in KK Krka ter Športno društvo Osmica.  

V prav posebni vlogi pa bo Smodiš 13. septembra. V dresu Krke bo sodeloval na državnem prvenstvu v metu krogle! Slika, da že trenira, to le še potrjuje… 

Dobrodošel, september! 🙂