Košarkarski zanesenjaki se v Dolenjskih Toplicah že 20 let trudijo, da vsaj 1x letno pripravijo dogodek, o katerem se govori še dolgo časa. Tudi letos ni nič drugače. Jubilejni 20. turnir trojk bo v soboto, 21. junija na igrišču pri OŠ Dolenjske Toplice, glavna nagrada bo kar 1000 evrov, manjkalo pa ne bo znanih obrazov in pestrega spremljevalnega programa. Turnir bo imel tudi humanitarno noto.

Že lani, letos pa sploh, so organizatorji pozornost namenili mlajšim selekcijam. Kar sedem selekcij jim je letos na voljo. Mlade ase bo dopoldan obiskal Rašo Nesterović, nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki je bil leta 2005 tudi prvak Lige NBA. Svojo bogato športno pot je sklenil leta 2011 v grškem Olympiakosu, danes pa je podpredsednik Košarkarske zveze Slovenije. V Dolenjske Toplice ga je povabil njegov nekdanji soigralec v državni reprezentanci Matjaž Smodiš, ki je ambasador turnirja. Nesterović bo na voljo mladim, da mu zastavijo vprašanja in se z njim pogovorijo, možnost pa bo, da se z njim tudi fotografirajo.

Tekmovanje bo potekalo v naslednjih kategorijah:

osnovna šola:
– cicibani (2005 in mlajši)
– pionirji in pionirke (2003 in mlajši)
– ml. dečki in ml. deklice (2001 in mlajši)
– st. dečki in st. deklice (1999 in mlajši)
srednja šola (1995 in mlajši)
dekleta rekreativke
rekreativci
veterani (1979 – 35 let)
veterani + (1964 – 50 let)

Še danes se lahko prijavite na telefonski številki 031/385- 523 in 041 674 180 ter elektronski pošti: kktoplice@gmail.com.

1200 evrov vredna nagrada

Prvake v članski konkurenci čaka bogata nagrada, ki je vredna kar 1200 evrov (denarni nagradi 1000 evrov je dodana še ekskluzivna večerja v restavraciji Gostilna na gradu na ljubljanskem gradu). Praktične nagrade so pripravili tudi za vse ostale kategorije, vsak udeleženec pa prejme tudi spominsko zapestnico.

Pester program in nagrada za obiskovalce

Svoje nastope so potrdile Western plesalke, novomeške mažoretke, Krkice, rock and roll plesalci, za smeh bosta poskrbela stand up komika, za dobro vzdušje pa še glasbena skupina Rock Defect.

Posebne pozornosti in nagrade so organizatorji vnovič pripravili za vse sodelujoče. Igralke in igralci bodo dobili posebne zapestnice. Med publiko bodo organizatorji iskali najtežjega gledalca. Z vikend paketom v enih od slovenskih termalnih zdravilišč bodo nagradili enega zvestega obiskovalca. Izžreban bo med tistimi, ki bodo potrdili prisotnost s kartončkom prisotnosti, prisotnost se bo ugotavljala trikat, in sicer (ob 11.45 do 12.15 in 15.45 do 16.15 ter ob 19.45 do 20.15), vsi s tremi žigi bodo prejeli simbolično nagrado.

Humanitarna nota

V sodelovanju z Valom 202 in Društvom prijateljev mladine Moste bodo zbirali pomoč za projekt Botrstvo. Zbrana sredstva bodo namenjena za letne štipendije otrok z Dolenjske.

VIP obisk

Nadaljuje se tudi dobro sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenije, ki bo tudi to pot za najmlajše prispevala številne vstopnice za ogled tekem Slovenije, na turnirju nas bo obiskal Lipko, predstavljen pa bo tudi projekt Mini košarka, ki v Sloveniji skrbi za popularizacijo te igre med najmlajšimi. Vsi otroci bodo nagrajeni.