­

Pomagajmo Anji!

By |sreda, 20. aprila 2016|

Veliko je ljudi, ki potrebujejo pomoč. Tudi sami se kdaj znajdemo v stiski, ko si nečesa želimo, pa nimamo denarja, da bi si to omogočili. A materialne stvari, potovanja, nepremičnine… vse to, kar je na seznamu naših želja, ni primerljivo z željo po – biti zdrav(a). 23-letna Belokranjka Anja Zamida si želi le slednjega in pri tem upa na našo pomoč.

Komentarji so izklopljeni za Pomagajmo Anji!

Renata Hrženjak: Vredno je stopiti iz cone udobja!

By |torek, 20. januarja 2015|

Pritegnila me je s svojim navdušenjem do športa, nasmehom in neko posebno energijo, zaradi katere osrečuje mnoge. Tudi sama pravi, da je bombica energije in veselja, večna hedonistka in ljubiteljica ‘lumpanja’ po svetu. Renata Hrženjak iz Velike vasi pri Krškem je prva in  trenutno edina Slovenka z licenco Booty Barre, vadbe ob drogu, ki vsebuje elemente plesa, joge, pilatesa in aerobike.

Komentarji so izklopljeni za Renata Hrženjak: Vredno je stopiti iz cone udobja!

Diana Lapanović: Športnica in avanturistka, ki obožuje adrenalin.

By |petek, 29. avgusta 2014|

Pred nekaj leti, ko sem jo spoznala, sva se "bolj grdo" gledali, priznam. Veste tisto, ko prikazujejo v ameriških filmih - spopad navijačic, zavist, tekmovalnost... Ona je bila del ene zasedbe, jaz sem vodila svojo skupino, kar pomeni, da sva bili "na nasprotnih straneh". A že takrat sem v njej prepoznala izjemno naklonjenost športu, voljo, energijo, željo po uspehu. 22-letna Novomeščanka Diana Lapanović, ki ne skriva želje po novih dogodivščinah, je to poletje uspešno opravila prav poseben športni izziv. 

piše: Sabina Gosenca

Komentarji so izklopljeni za Diana Lapanović: Športnica in avanturistka, ki obožuje adrenalin.

Dragana Petrović: Življenje je prekratko, da ga ne bi zajela s polnimi pljuči.

By |nedelja, 17. avgusta 2014|

Spoznala sem jo po naključju... no, ni res. Ker ni naključij. Vse je z razlogom. Dragana je bila ena od prvih, ki sem jo spoznala, ko sem zamenjala kraj bivanja in se preselila v Črnomelj. To drži. Prišla je na avdicijo za plesno – navijaško skupino KK Kolpa, tako kot jaz. Tam sva bili sicer z drugačnimi nameni, a to zdaj niti ni pomembno. Kasneje, ko sem spremljala nekatere treninge in nastope skupine Dreamgirls, sem začutila, da je iz pravega testa – odločna, motivirana za delo na treningih, prijazna, zgovorna. Nisem pa vedela, da v sebi skriva toliko ustvarjalne energije...

Piše: Sabina Gosenca

Komentarji so izklopljeni za Dragana Petrović: Življenje je prekratko, da ga ne bi zajela s polnimi pljuči.

Barbara Vidmajer: Povsod z diktafonom, srčno željo in iskricami v očeh

By |torek, 29. julija 2014|

»Sreča je zame to, ko občutim nekakšno notranjo toplino in se mi kotički ustnic samodejno privihajo navzgor. Največkrat so za takšno stanje duha krivi moji najdražji, samozavest, zadovoljstvo s seboj in svojim delom,« pravi 23-letna Novomeščanka Barbara Vidmajer. Skorajda ne mine dan, ko ne piše, snema, sprašuje, raziskuje... Pri svojem novinarskem poslu neizmerno uživa in z optimizmom zre v prihodnost. Ni še rekla zadnje besede, gotovo ne. 

piše: Sabina Gosenca

Komentarji so izklopljeni za Barbara Vidmajer: Povsod z diktafonom, srčno željo in iskricami v očeh

Dunja Gačnik: Z novimi znanji še korak bliže svojim sanjam!

By |četrtek, 15. maja 2014|

»Ponosna sem, da sem za svoj uspeh zaslužna sama, nihče mi ni ničesar prinesel na pladnju in nič mi ni bilo podarjenega,« izpostavlja Dunja Gačnik, predana športu že od malih nog. V zadnjih letih ji je ukvarjanje z njim preraslo v posel, izobraževanje pa je prav zaradi tega, ker ji ni vseeno, kako bo s svojim delom vplivala na življenje ljudi, postalo ena od njenih prioritet.

piše: Sabina Gosenca

Komentarji so izklopljeni za Dunja Gačnik: Z novimi znanji še korak bliže svojim sanjam!