Veliko je ljudi, ki potrebujejo pomoč. Tudi sami se kdaj znajdemo v stiski, ko si nečesa želimo, pa nimamo denarja, da bi si to omogočili. A materialne stvari, potovanja, nepremičnine… vse to, kar je na seznamu naših želja, ni primerljivo z željo po – biti zdrav(a). 23-letna Belokranjka Anja Zamida si želi le slednjega in pri tem upa na našo pomoč.

Anji so nedavno odkrili bulo (cisto) v možganih, ki sicer ni maligna, a vseeno ogroža njeno življenje. Če se poveča samo za kak milimeter, Anja lahko umre. Reši jo lahko operacija pri svetovno priznanem kirurgu dr. Henryju Schröderju, specialistu za zdravljenje ciste pinealne žleze, ki pa stane 25.000 evrov.

Veliko ljudi se je že odzvalo njenemu klicu Na pomoč!, ki ga je sprožila z javno objavljenim pismom, ki ga prilagamo spodaj.  Med drugim ji pomagajo v Društvu študentov kadrovskega menedžmenta, donatorska sredstva zbirajo v novomeškem fitnesu Panter Gym, prav posebne akcije pa so se lotili tudi člani Moškega rokometnega kluba Krka iz Novega mesta. Na zadnji domači tekmi sezone, ko bodo v dvorani Marof v soboto, 23.4. 2016, ob 18.uri gostili ekipo RK Gorenje iz Velenja, bodo zbirali prispevke za Anjo – namenili ji bodo denar od prodanih vstopnic, igralci so se odrekli delu mesečnega honorarja, po svojih močeh boste lahko prispevali tudi obiskovalci tekme. Donacijo ” Za Anjo” boste lahko oddali pred vhodom v dvorano. Vse to z namenom, da se Anji še pravočasno omogoči operacijo.

Zdaj je čas, da stopimo v akcijo tudi vsi ostali. Vsak evro pride prav, občutek, da lahko z malenkostmi pomagaš človeku živeti, pa je neprecenljiv!  

FB_IMG_1460912092211

 

Obsežen članek o Anji in njeni življenjski preizkušnji pa si lahko prebereš tudi na povezavi: 
Če se cista razširi za milimeter, bo umrla – Slovenske novice