“Res sem vesela, da je konec in da sem zdrava in v enem kosu. Brez poškodb, brez bolečin, le veliko stresa, ampak si bom vzela nekaj časa, da si opomorem,” v svojem najnovejšem zapisu na svoji strani sporoča naša najboljša alpska smučarka Tina Maze.

“To je bila verjetno najtežja sezona za mene, odkar obstaja ekipa Team to aMaze. Tekmovati v vseh disciplinah zahteva veliko časa in ne omogoča vadbo v sezoni, ali za teste, če je treba nekaj popraviti. Lahko poskušaš, lahko spreminjaš, vendar tekme prihajajo tako hitro, da tvegaš, ker ne poznaš materiala. Tako da če nimaš jasne slike v oktobru, kako smučati in katere smuči, čevlje ali očala boš uporabil, si v težavah . To je najtežja stvar pri tekmovalcu v vseh disciplinah,” je zapisala Tina, četrtouvrščena v tej sezoni svetovnega pokala.

V svojem zapisu se je dotaknila tudi letošnje izredno tople zime. Kot je zapisala, je trenutno v Milanu, kjer je 22 stopinj v večernih urah. “To je bila res čudna zima. Kakorkoli že, zdaj je končana, in ne zanima me več… Ni bilo popolno, tudi nikoli ni, ampak tu zraven mene sta dve zlati medalji iz Sočija in o tem sem sanjala vse od Vancouvra.”

Na fotografiji, v kateri ponosno nosi majico, ki so jo zanjo ustvarili prijatelji, izžareva veselje. “Še vedno sem lastnica rekorda, tako da mislim, da ni razloga, da ne bi nosila to majico!” Ob koncu sezone pa dodaja: “Ni bilo lahko … Ampak tudi ni bilo tako težko … Torej, trenutno se ustavljam.”

Celoten zapis pa na povezavi: Uradna stran Tine Maze