Pritegnila me je s svojim navdušenjem do športa, nasmehom in neko posebno energijo, zaradi katere osrečuje mnoge. Tudi sama pravi, da je bombica energije in veselja, večna hedonistka in ljubiteljica ‘lumpanja’ po svetu. Renata Hrženjak iz Velike vasi pri Krškem je prva in  trenutno edina Slovenka z licenco Booty Barre, vadbe ob drogu, ki vsebuje elemente plesa, joge, pilatesa in aerobike.

S športom je povezana že od malih nog, saj je nekaj časa plesala standardne in latinskoameriške plese, najbolj pa, kot pravi sama,  uživala v času, ko je trenirala ritmično gimnastiko. Dve leti obstaja njen Studio Revital, kateremu se posveča vse bolj in bolj.  “Ideja za studio je nastala 2 leti nazaj, ker sem želela zamenjati tiste velike dvorane, ker sem trenutno poučevala aerobiko, za lasten prostor, ki bi ga uredila tako, da bi ženske z veseljem prihajale in da seveda ne bi imele občutek, da so na vadbi, ampak kar doma. Ime pa je sestavljeno in REnata+VITALnost,” pojasnjuje svetlolasa Posavka, po izobrazbi politologinja, ki pri svojem delu v ospredje postavlja vadeče.

“Vedno se trudim, da se med vadbo vsaj malce nasmejijo in sprostijo.” Vadbe v njenem studiu so namenjene predvsem ženski populaciji, ker v največji meri targetirajo ženske kritične dele. Kar pa ne pomeni, da moški niso dobrodošli.“Ravno v prejšnjem tednu je v dveh letih obratovanja studia se eden opogumil. Njegovo izkušnjo lahko preberete na Facebook strani studia. Kar se vzdušja tiče, je že sama vadba zabavna, kar je že mene na začetku najbolj pritegnilo in tako mi je dejansko na nekakšen način uspelo to, da dekleta ne pridejo na vadbo z mislijo »Ojoj, zopet ta telovadba!«, ampak z mislijo »Juhu, danes pa se zopet vidimo in podružimo!« Vzdušje je vedno prijateljsko, zabavno in prepoteno,” pravi Renata.

V iskanju novih znanj in priložnosti za osebni in telesni razvoj

Prav tako pa ji je izredno pomembno stalno izobraževanje“Stalnica je seveda vsakoletni kongres FITNES ZVEZE Slovenije, če bi bilo financ dovolj, bi stalnica bil tudi FIBO v Nemčiji in Rimini v Italiji. V prihodnje želim opraviti licenco za Piloxing Barre (boxing, pilates, ples in baletni drog- vse v enem) in bootybarre SCULPT (bootybarre s trakovi).” Nova znanja jo krepijo, zaradi njih se počuti boljša, zrelejša. “Vedno je potrebno biti v toku s časom, kreativen, inovativen in tako vedno znova moraš prestopiti meje udobja. Na ta način postaneš močnejši, odločnejši in pogumnejši.” 

reny 8

Ambicij ji ne manjka

Čeprav je življenje nepredvidljivo, pa seveda ni uspeha brez visokih ambicij in jasno zastavljenih ciljev.“Čez 10 let se vidim kot lastnico studia s skupinskim vadbami in fitnesa (razširitev trenutnih kapacitet in ponudbe studia) in kot Piloxing inštruktorico, ki bo nastopala na velikih odrih vseh večjih evropskih in svetovnih fitnes konvencij,” pravi Renata.

Še nekaj zanimivosti iz najinega intervjuja:

Ko se zjutraj zbudiš, najprej pomisliš…(dokončaj stavek!)
…na kavico.

Kakšne spomine imaš na svojo mladost, študentska leta?
Na študentska leta pa me predvsem spominja večno uživanje v smislu, da sem bila v Angliji 1 leto kot varuška, da sem aktivno delala povsod, da sem spoznavala ljudi, na svoja leta teka, na dneve, ko sem v fitnesu preživela celo dopoldne. Predvsem dokaj malo učenja in več dela na sebi, nekateri bi rekli uživanja.

Kdo so najpomembnejše osebe v tvojem življenju?
Sestra, mami, ati in seveda partner. Brez njihove podpore in včasih kakšne kritike bi bilo življenje brez smisla oz. sploh ne vem, če bi bilo to življenje. Si ne predstavljam.

Imaš poleg športa oziroma plesa še kakšne hobije?
Poleg gibanja v telovadnici in teka zelo rada tudi vrtnarim. Na ta način se sprostim, nahranim dušo in kasneje, ko kaj zraste, tudi telo.

Katero knjigo ali film bi priporočila bralcem in bralkam tega članka?
Definitivno JEN SINCERO- You are a BADASS. Zabavna in predvsem motivacijska knjiga.

Tvoja doslej največja zmaga je?
Poslovna to, da sem v dveh letih v majhnem kraju z veliko konkurence uspela priti od petih strank do polnih ur. Osebna pa, da sem neštetokrat stopila iz svoje cone obdobja in nisem ostala na »udobnem«, ter sem tako postala predvsem odločnejša in pogumnejša.

Kakšna je po tvojem mnenju formula za uspeh v življenju?
Nimam neke stalne formule. Velikokrat se zanašam na intuicijo (ženske imamo to zelo dobro razvito), ki me nikoli še ni razočarala. Vedno sem in vedno bom verjela, da se vsaka stvar zgodi z razlogom, pomembno pa je seveda veselje do tega, kar počneš, tako zasebno kot poslovno.

reny 10

reny 6