­

Misel za lepši dan

sreda, 19. oktobra 2016|

Ljudje pogosto skušajo živeti po napačnem vrstnem redu: prizadevajo si, da bi imeli več stvari in denarja, da bi lahko počeli, kar želijo in bi bili zato srečnejši. Zadeva pa deluje ravno obratno. Najprej moramo

ŽIVLJENJE JE ZA POP***IT PREKRATKO

sreda, 25. maja 2016|

Na policah v knjižnici me je najbolj pritegnil njen naslov. Da gre za priročnik o tem, kako doseči v življenju to, kar si ti želiš, ne da bi izgubljala čas, energijo in denar, je pa še dodatno spodbudilo zanimanje. 

Življenje

ponedeljek, 18. aprila 2016|

Življenje ni v tem, da nabiraš točke. Ni v tem, koliko ljudi te pokliče ali ne, s kom hodiš ali s kom nisi nikoli hodil/a. Ni v tem, koga ljubiš in kateri fant/punca  te občuduje. Pravzaprav ne gre za denar, ocene, obleke, nepremičnine ali šole, ki te sprejmejo ali ne. Bistvo življenja ni v tem.

Na poti na vrh ne izgubi samega sebe.

četrtek, 11. februarja 2016|

Tisti, ki postanejo najboljši in najpametnejši voditelji pri svojem delu, so tisti, ki razvijejo način razmišljanja, kjer neuspeh ni možnost. To je še ena od misli, ki so me navdušiel v knjigi Robina Sharme – Voditelj brez naziva.

Pozitivne misli za vsak dan

nedelja, 07. februarja 2016|

Tako malo je potrebno za nasmeh na obrazu, za srečo in zadovoljstvo. Včasih že sončni žarek, prijetna melodija, ki jo slišimo na radiu, ali  lepa misel, ki jo zasledimo v knjigi, reviji ali na spletu, spremeni naše razpoloženje. Prepričana sem, da bodo tudi misli, ki sem jih zbrala iz različnih knjig, pripomogle k boljšemu počutju in dvigu motivacije.

Skrivnosti milijonarjevega uma: Dejstva o bogatih in revnih

torek, 02. februarja 2016|

Če ti ne gre tako dobro kot bi si želel/a, to pomeni samo, da obstaja nekaj, česar še ne veš. Naša največja ovira pri poti do uspeha pa ni tisto, česar še ne vemo, ampak tisto, kar že vemo, pa v resnici ne drži.

Voditelj brez naziva

četrtek, 10. septembra 2015|

Vsak je lahko uspešen. Le malo pa se jih odloči, da bodo. Če vse, kar počneš in česar se dotakneš, napolniš z voditeljstvom, lahko živiš izredno življenje. Resnično lahko spoznaš svojo izvirno nadarjenost. Resnično si lahko eden od velikih. 

Ustvarite in zaigrajte melodijo uspeha!

nedelja, 07. septembra 2014|

"Uspeh, ki ne temelji na notranjem zadovoljstvu, ni vreden nič," je misel ameriške pisateljice in predavateljice dr. Marthe Friedman, ki sem jo zasledila v eni izmed motivacijskih knjižnic uspešnic. In res je, naj se še tako trudimo na različnih področjih svojega dela, če na koncu sami nismo zadovoljni, nam niti številne pohvale drugih ne pomenijo kaj dosti.

Ne obupaj! Tudi največje zvezde tega sveta včasih doživijo neuspeh…

ponedeljek, 01. septembra 2014|

Če pri stvareh, ki jih počnemo, ne bi nikdar doživeli neuspeha, verjetno nikdar ne bi poskusili česa novega. Tudi številnim svetovno znanim in slavnim osebnostim je v življenju večkrat spodletelo, pa so se vedno znova pobrali in prav zato uspeli.