Na policah v knjižnici me je najbolj pritegnil njen naslov. Da gre za priročnik o tem, kako doseči v življenju to, kar si ti želiš, ne da bi izgubljala čas, energijo in denar, je pa še dodatno spodbudilo zanimanje. 

Potem, ko sem po treh tednih, kolikor imam na voljo za izposojo, želela knjigo podaljšati (ker mi ob vseh materinskih obveznostih ne ostane kaj dosti časa za prebiranje knjig), mi je knjižničarka dejala, da je knjiga že rezervirana, in to 2x, torej jo moram čim prej vrnit. Ob tem je izrazila presenečenje, češ da se ne spomni, da bi to knjigo že kdaj kdo rezerviral, zdaj pa torej v kratkem času dve rezervaciji (očitno imajo samo en izvod). No, mene to ne preseneča. Facebook objava na mojem profilu, kjer sem knjigo priporočila še drugim, je očitno naredila svoje.

In da ne boš predolgo čakal/a na to, da jo sam/a vzameš v roke, sem rekla, da spišem nekaj odlomkov…

Knjiga Janet Street – Porter: ŽIVLJENJE JE ZA POP***IT PREKRATKO je vsekakor pravo sprostitveno branje, nič kaj pretirano novega ne boš izvedela, se boš pa gotovo nasmejala, verjetno našla v kakšni situaciji in upam, da bo odslej tvoje življenje (še) bolj lepo, preprosto, zabavno, srečno.

NAJPOMEMBNEJŠA OSEBA V TVOJEM ŽIVLJENJU – TISTA, KI PIŠE PRAVILA, DOLOČA CILJE TER ČISTI DUŠEVNE IN TELESNE SMETI – SI TI.”

IMAG2105

Življenje je za pop…it prekratko, da bi vsako jutro delala trebušnjake.

  • Nauči se poudariti privlačne dele svojega telesa in prikrij »šlaufke«. Moški imajo radi ženske z oblinami. Vsaka si želi imeti lepo oblikovane roke in noge. Toda zelo težko se boš znebila zajetne mišelinke okoli pasu, če jo imaš že več kot dve leti. Lahko jo zmanjšaš – z redno telovadbo in drugačno prehrano – toda nikoli je ne boš popolnoma odpravila.

Življenje je prekratko, da bi se kar naprej pritoževala nad najrazličnejšimi načini, na katere moški ne uspejo narediti tega, kar jih prosimo. Nikar ne poskušaj preoblikovati, polikati ali spremeniti njihovega obnašanja. 

  • Nikar si ne ženi k srcu občutljivega vprašanja nakupovanja hrane! Moški skozi vrata odnese tvoj nakupovalni seznam, si ga malomarno zatlači v zadnji žep kavobjk in ga izgubi nekje na poti od doma do trgovine. Čez nekaj ur se zmagovalno vrne z desetimi vrečkami, polnimi stvarmi, za katere je ON mislitl, da jih TI potrebuješ. Neprebrani seznam kasneje najdeš kot odvržen košček origamija na sprednjem sedežu v avtomobilu.
  • To, kar moški govorijo, in to, kar počnejo, sta dve popolnoma različni strani.
  • Večina moških ima selektiven spomin. Če jih doma ali v službi prosiš, naj nekaj storijo, pozneje pogosto trdijo, da jim nisi nič rekla. Neumnost. Moški možgani so tako obremenjeni, da njihovo miselno omrežje nikoli ne bo sprejelo določenih ukazov.

Življenje je za pop…it prekratko, da bi ga zapravila v službi, ki te ni vredna. Na potovanju si in to je ena od postaj.

  • O svojem sedanjem statusu razmišljaj kot o nečem začasnem, kot o še enem mejniku na tvoji poti. Vsak dan preberi pameten časopis, ne dvigni rok nad svojim življenjem.

Življenje je za pop…it prekratko, da bi poslušala kritike drugih ljudi.

  • Ne pozabi, nekaj posebnega si in nikoli ne dovoli, da bi te šef ali sodelavci prepričali v nasprotno.

Bodi pametnejša od svojih nasprotnikov, saj jih bo na tvoji poklicni poti še veliko.

  • Če bi prebrala vse sranje, ki so ga napisali o meni, bi se že zdavnaj obesila.

Načrtuj vsak mesec, ne vsako desetletje.

  • Nikoli ne razmišljam, kaj bom počela čez pet ali deset let, čez dve leti ali naslednje leto. Moje načelo je, da je moja sedanja služba to, kar želim početi, dokler se ne bom domislila česa boljšega. Veliko časa in energije lahko porabiš za razglašanje zamisli, za katere ni povpraševanja. Shrani jih – še vedno se lahko vrneš k njim – in pojdi naprej. Če ne dobiš želene službe, poskusi z drugačnim pristopom kje drugje.

Najpomembnejša lastnost, ki jo potrebuješ, je SAMOZAVEST.

  • Nikoli nisem za trenutek pomislila, da nečesa nisem sposobna. Bodi pripravljena na to, da ga boš včasih tudi polomila, in se uči na svojih napakah.

Življenje je za pop…it prekratko, da bi na internetu brala pisanje druge patetične trape o tem, kako je vstala, si umila lase in morala v pisarni prenašati sitnega šefa. Briši!

Zberi pogum in opravi z dolgočasneži, s katerimi se nočeš pogovarjati. Iz svojega življenja izženi nepotrebno sporazumevanje.