“20 let je za nami. Mladi rodovi, 30 ekip mlajših selekcij, nam daje moči in zagona, da vztrajamo s turnirjem naprej in ga naredimo vsako leto boljšega. Če pa ne bi bilo pred dvema letoma Matjaža Smodiša, pa nas ne bi bilo več,« je pred okoli 350 gledalci ob koncu 20.Košarkarskega turnirja trojk v Dolenjskih Toplicah dejal Igor Erjavec. Med 64-imi ekipami je končno zmagoslavje pripadlo zasedbi Get-Wet.org. 

Gašper Ovnik, Adin Kavgič, Anže Srebovt, Simon Finžgar so si tako po zmagi v finalu proti ekipi Terme Olimija (21:8 je bilo) priigrali 1000 evrov denarne nagrade in večerjo v vrednosti 200 evrov v Gostilni Na gradu (Ljubljanski grad). Finžgar je postal tudi MVP igralec finala, najboljši pa je bil tudi v metanju trojk. »Turnir je lepo in prijetno organiziran. Toliko stvari se dogaja poleg košarke. Prav vesel sem, da smo lahko prišli spet v Dolenjske Toplice, zmage pa smo veseli,« je dejal Finžgar.

Dopoldan so nastopili mladi, tekom dneva so dobili priložnost še srednješolci in veterani, v prijetnem ambientu pa so večer zaključili člani. Za nameček je zdržalo tudi vreme – Dolenjske Toplice so bile cel dan obsijane s soncem.

Legende na kupu
»Če ne bi bilo te žoge, tudi naju ne bi bilo,« je pojasnil Matjaž Smodiš, ko je v svoji sredi v Dolenjskih Toplicah na turnirju trojk pozdravil svojega prijatelja Raša Nesterovića, legendo slovenske košarke, danes tudi podpredsednika Košarkarske zveze Slovenije. »Vesel sem, ker vidim toliko mladih, ki so namesto za računalniki danes na igrišču,« je bil navdušen Nesterović, ki je skupaj s Smodišem obiskal tudi Telemach igrivo košarko, projekt košarkarske zveze za promocijo košarke med mladimi. Tekom popoldneva in večera so se druženja pod topliškimi obroči udeležili tudi Jure Balažić, Simon Petrov, Matej Venta, Rene Žvan, Goran Jagodnik in številni drugi, ki so tako ali drugače povezani z dolenjsko košarko. »Rad se vračam v Dolenjske Toplice. Tu sem dvakrat zmagal. Preživel pa sem tudi leta v časih kadetske in mladinske košarke. Bili so časi, da bi celo končal s košarko. Na srečo so me ravno zaradi ulične košarke opazili v Krškem. Povabili so me na trening, košarko sem vzljubil,« je Balažić pojasnil, zakaj so mu Toplice še posebej pri srcu. »Povabil me je Matjaž Smodiš, z veseljem sem se odzval. Vidim, da se je zbralo precej ljubiteljev košarke,« pa je vse zbrane pozdravil Goran Jagodnik.

Pester spremljevalni program in nagradne igre za obiskovalce

Poskrbljeno je bilo tudi za spretnostne košarkarske igre. Žiga Bobnar in Miha Kulovec sta prejela nagrado Terme Čatež, navdušila sta v spretnostnem poligonu. V metanju trojk je bil najboljši Finžgar. Med finalom so se VIP gostje Smodiš, Jagodnik, Petrov,Samo Plevnik, Rene Žvan in Venta pomerili v metanju trojk. Najbolj mirno roko je imel Plevnik. Bogat spremljevalni program so popestrile novomeške mažoretke, Krkice in zumba plesalke Športnega studia Nina, slednje so na noge spravile številno publiko, ki se je tudi to pot zbrala v Dolenjskih Toplicah. Posebno nagrado je prejel še Klemen Bačnik, ki je uspel zbrati vse žige prisotnosti, ki se je preverjala trikrat tekom dneva.

REZULTATI POSAMEZNIH KATEGORIJ:

cicibani (letnik 2005 in mlajši):

1. Raketni polži
2. Bršljin
3. Tamali

pionirji (letnik 2003 in mlajši):
1. KK Brinje Grosuplje
2. Kombinacija
3. Ognjeni orli

pionirke (letnik 2003 in mlajše):
1. Krka metuljčice
2. ŽDK Ježica
3. 5B

mlajše deklice:
1. Rumene majčke Power
2. Smartice

mlajši dečki:
1. Dva in pol
2. Trijo adijo
3. Ekipa dobrih mož

starejši dečki:
1. Fini pobje
2. Zvonko Team
3. Old School
4. Banovci

srednješolci:
1. ŠD Ulica
2. Dioniz Bar
3. Jump Man

veterani:
1. Mizarstvo Luzar
2. Vinogradniki
3. Veseli ventilčki
4. Wariors Straža
5. Dream Team
6. Mikle

rekreativci člani:
1. Get-Wet.org
2. Terme Olimia
3. Pod smrekco
4. ŠD Drska

Obsežnejša fotoreportaža pa tudi na Facebooku.

Sorodne povezave:

KOSARKA.SI – Fotoreportaža