Košarkarji Krke so novi državni prvaki v kategoriji fantov U19. V velikem finalu so v domžalski Hali komunalnega centra premagali Zlatorog Laško, s 66:52. Novomeščanom je tako uspelo ponoviti uspeh iz sezone 2013/14, ko so bili v finalu državnega prvenstva v Športni dvorani Leona Štuklja boljši od Union Olimpije.

“Ta vikend sem izredno užival, užitek jih je bilo gledati. Vesel sem, da sem lahko s takšnimi karakterji sodeloval skozi celo sezono!” je upravičeno zadovoljen in ponosen Simon Petrov, ki poleg tega, da vodi Krkine mladince, opravlja vlogo trenerja tudi v KK Kolpa Črnomelj.

Kako pa so mladi krkaši prišli do naslova najboljšega? V polfinalu so ugnali Union Olimpijo, nato pa v finalu še KK Zlatorog Laško. Lahko bi rekli, suvereno, saj so Novomeščani vodili večji del srečanja.

Po izenačeni uvodni četrtini, se je Novomeščanom uspelo oddaljiti na začetku druge četrtine. Najprej je Aljaž Marinč zadel tri proste mete, trojko je dodal Bor Šteblaj, po še nekaj uspešnih akcijah pa je semafor v Domžalah dve minuti pred koncem druge četrtine kazal že 40:27 v korist Krke. V nadaljevanju se je Laščanom uspelo nekajkrat približati na manj kot deset točk zaostanka, a zgrešeni meti Zlatoroga v zadnjem delu igre, in učinkoviti napadi Krke so botrovali temu, da je prednost ekipe iz Novega mesta sredi zadnje četrtine znašala že 15 točk (60:45). Visoko razliko so Novomeščani uspeli zadržati do konca, ko so se veselili zasluženega naslova državnega prvaka.

Najboljši strelec Krke je bil najkoristnejši igralec zaključnega turnirja, Aljaž Marinč, dosegel je 20 točk in zbral še devet skokov, pri Zlatorogu pa je bil z dvojnim dvojčkom (20 točk, 10 skokov) najboljši igralec Urban Durnik.

Te zanima posnetek tekme? Ogledaš si ga lahko tukaj: DP U19 – FINALE

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Ozren Selesković, trener Zlatoroga Laško:
Čestitam ekipi Krke za osvojen naslov državnega prvaka. To zmago so si Novomeščani povsem zaslužili.  Mi nismo pokazali enake igre, kot smo jo kazali na prejšnjih dveh tekmah. Še posebej v obrambi smo igrali povsem brez energije. Kljub temu smo lahko na nek način zadovoljni z drugim mestom. Še vseeno je to nekaj, kar si želi veliko klubov. Ponosni smo na svoj rezultat in ponosen sem na svoje fante. Zahvaljujem se svojemu pomočniku, ki nam je zelo pomagal skozi celotno sezono.

Simon Petrov, trener Krke:
Tekma se je odvila povsem po našem okusu. Vedeli smo, da bo težka, zopet pa smo bili najboljši takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Pohvale mojim fantom! Ta vikend sem izredno užival, užitek jih je bilo gledati. Vesel sem, da sem lahko s takšnimi karakterji sodeloval skozi celo sezono. Zahvalil bi se vsem navijačem, ki so nas prišli spodbujati, prav tako pa upravi Košarkarskega kluba Kolpa iz Črnomlja, s katerim sodelujemo in razvijamo igralce. Posebna zahvala pa tudi našemu glavnemu sponzorju in upravi kluba, ki omogočata, da se mi lahko žogamo na parketu. Zahvaljujem se tudi vsem igralcem, ki zaradi poškodb niso uspeli zaigrati v finalu, a so bili z nami skozi celotno sezono. To so Rok, Martin, Matic, Jaka in Žiga. Tudi oni so velik del ekipe.

Končni vrstni red:

1. KRKA
2. Zlatorog Laško
3. Union Olimpija
4. Grosuplje

NAJKORISTNEJŠI IGRALEC ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:Aljaž Marinč (Krka).

NAJBOLJŠI STRELEC ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:Maid Čičić (Grosuplje).

NAJBOLJŠA PETERKA: Maid Čičić (Grosuplje), Vlatko Čančar (Union Olimpija),Nejc Barič (Zlatorog Laško), Klemen Kužnik (Krka), Aljaž Marinč (Krka).

naj 5 kk krka mladinci prvaki foto kzs