Reprezentanca ameriškega nogometa je uspešno zaključila svojo prvo vikend akcijo v Ravnah na Koroškem, isto velja tudi za državno prvenstvo v brezkontaktni različici, kjer se 9 ekip oziroma preko 100 igralcev poteguje za naslov najboljšega v državi. Zdaj se karavana seli na Dolenjsko. 

Na nogometnem igrišču v Šmarjeških Toplicah bo namreč slovenska reprezentanca v soboto opravila dva treninga, v nedeljo pa bo potekal turnir državnega prvenstva v brezkontaktni različici ameriškega nogometa.

Selektor reprezentance Matic Pirnat izpostavlja, da je treba graditi na dobrih temeljih, seveda pa je še precej stvari, ki jih je treba izboljšati v sami igri. “Veseli me dejstvo, da si fantje želijo biti boljši in želijo igrati s srcem za Slovenijo! Hkrati pa sem vesel, da lahko trenerji delimo znanje z ostalimi igralci. Sedaj pričakujem, da bodo na naslednjih treningih prisotni tudi tisti igralci, ki so v soboto v Ravnah na Koroškem zaradi različnih razlogov manjkali in da bomo v Šmarjeških toplicah dvignili raven pripravljenosti slovenske reprezentance!”

Sorodne povezave: 

Uradna stran ZANS – Zveza ameriškega nogometa Slovenije