Tale naslov zaboli… Sploh osebo, ki ji je vedno vse mu uspelo in je bila borka… Ampak prišla sem do tega spoznanja…

piše: Petra Zorko

Ko se vržemo v vodo, pravijo, da sta samo dve možnosti. Da potoneš ali pa plavaš … No, jaz mislim, da obstaja še ena… Da sprejmeš in greš s tokom! Ja, potem pa pridemo do slapa… Niagarskega ali pa Krkinega… tudi Krka ima slapove in čeri… No, recimo da sem v niagarskm slapu, v katerem sem močnooo padla. Ugotavljam, da se mi ni treba ne boriti s tokovi ne potopiti, saj na koncu slapa je voda vedno mirna in plitka in lahko splavam na kopno… Mirno in brez borbe!

Mogoče se komu zdi, da sem se predala in se smilim sama sebi … Zato ker ne vem, kaj želim … Ampak sem se samo odločila sprejemat in ko bo prišlo pravo, mi bo moje srce povedalo… Tudi to, da sem v popolnem dnu in ja, povem na glas in pišem zato, ker me ni sram priznati, da popolnoma nič ne vem in je tema in me vsi obsojajo, najbolj pa jaz sama, ker ves čas mislim, da moram nekaj biti in biti všeč drugim oz. delati na tem, da ne (ego)… Ampak pišem zato, ker je mogoče še kje kaka duša, ki se tako počuti in ji bo moj zapis pomagal.

Veliko ljudi pravi, da sem zdaj buba in da bom nekoč metulj… Naj se ne vdam in se naj borim… Ego, naš večni ego… Buba se ne bori in ne ve, da bo metulj… in tudi metulj se ne bori, ampak leta z občutkom. Mi bi se pa samo borili. Vem, bila sem večna borka (kljub mladosti imam pestro zgodovino)… Zato razumem… Ampak ok.

Buba je buba in od zunaj zgleda, da ni nič.. Lena… Zabubana v samo sebe… Ne ve, da bo metulj. Ima prav!! To vemo mi, ljudje. Ona. Je buba. In ni metulj. Tudi jaz sem buba! Moram sprejeti! Brez borbe… Tudi buba nastane iz metulja brez borbe. Ljudje, bodimo iskreni do sebe … A je to kar počnete, res tisto pravo? Sprejemajte sebe in druge… bodite to, kar ste trenutno… Gosenica … Buba … Ali pa metulj.

Trenutno sem buba z imenom Petra Zorko 🙂 Kaj bo potem… Ne vem 😉

Ker pa sem človek in ne žival, vem da iz bube lahko nekaj nastane. Samo sprejeti moram trenutno situacijo ter verjeti v sebe in si zaupati. ♥️ Poslušati svoje srce in ostati mirna… in ja, vse je OK! 🙂