“Vse tisto, kar dam, se mi v življenju povrne. Odločila sem se, da bom dala ljubezen.” To je le ena od misli moje priljubljene avtorice Louise L. Hay, katere knjige preprosto obožujem. Tako kot obožujem šport in aktiven življenjski slog.

Ideja o spletnem portalu, ki bi bil drugačen od drugih, a bi imel veliko povezavo s športom, se je rodila v začetku decembra 2010, ko sem bila glede mnogih področij v svojem življenju v dilemi. “Kako dalje?” sem se spraševala in iskala odgovore v sebi. Nikdar si nisem želela biti “zlita s povprečjem”, izzivi so me vedno le še dodatno motivirali. A pravega delovnega izziva na področju medijev že nekaj časa ni bilo. 

Ker pa vem, kako pomembna je spodbuda pri doseganju zastavljenih ciljev in ker se mi vse bolj pomembno zdi ozaveščanje o tem, da se v športu – kljub vse večjemu rivalstvu in pehanju za denarjem – še vedno skrivajo vrednote, ki bogatijo življenje predvsem po duhovni plati, je bilo oblikovanje spletne strani na to temo nekaj, kar mi je vlilo novih moči, predvsem pa delovnega zagona. Verjamem, da lahko skupaj naredimo več, vsak pa mora seveda začeti pri sebi.

MOJA KARIERA – REFERENCE:

• tiskani ali internetni mediji: portal Kosarka.si, Žurnal 24, reviji Nova in Lea, revija Šport, Novi Medij, časopis Dobro jutro, Večer (šport – dopisnica za Dolenjsko)

• radio: Radio 1 (urednica regionalnega programa, novinarka), Radio Šport (novinarka), Radio Krka (moderatorka, novinarka), Studio D (moderatorka v jutranjem programu)

• televizija: Vaš kanal, TV Novo mesto (urednica, novinarka, voditeljica: mladinska oddaja Brez panike, tedenska oddaja Krono šport, kontaktne športne oddaje v živo), Kanal A (novinarka oddaje E+) … od oktobra 2012 do novembra 2013 pa voditeljica in športna novinarka na PLANET TV

• vodenje prireditev, animacija: uradna napovedovalka na tekmah Košarkarskega kluba Krka (v preteklosti pa tudi na tekmah MRK Krka in ŽOK TPV Novo mesto); animatorka na košarkarskem turnirju trojk v Dolenjskih Toplicah (2009 – 2012); povezovalka programa na Finalu ŠKL 2012 v Kopru (skupaj z Gašperjem Papežem), povezovalka programa na dogodku 500 Podjetnic (2013, 2014) – v tandemu z Domnom Valičem; voditeljica prireditve Zaključek 53. Delavskih športnih iger MO NM (2013); povezovalka programa na Odprtem prvenstvu Slovenije in Hrvaške v cheerleadingu in cheer plesu – Škofljica, 2012; moderatorka in animatorka na rekreativnem kolesarskem maratonu Po dolini Krke (2010) in kolesarskem maratonu “Jernejevo 2010” ; vodenje prireditve 50 let Delavskih športnih iger novomeške občine (2010), prireditev »Točke, metri, sekunde… Odločajo!« (2004), povezovalka modne revije Nives Design in Lepota narave (2010), vodenje prireditve Športnik leta 2002 MO Novo mesto (2003), modna revija v Pretorian Lounge-u, Novo mesto (2009)…

• PR, organizacija dogodkov: vodja press centra na Mednarodni kolesarski dirki po Sloveniji (2010), PR – Moški rokometni klub Krka (2009/2010), PR – Namiznoteniški klub Krka (2012, 2013)

DRUGA ZNANJA:

V okviru sodelovanja s Kanalom A opravljeno izobraževanje (retorika) pod mentorstvom Jureta Longyke z Radia Slovenija, v času dela na Planet TV pa številne govorne vaje pod mentorstvom Nade Vodušek; Dale Carnegie treningi (javno nastopanje); delavnica o učinkovitem marketingu pod vodstvom mag. Lenje Faraguna “Postani slavna podjetnica”;  seminar “Pravo in finance v športu” za pridobitev naziva Strokovni delavec 1 na področju prava in financ v športu (l. 2011 – v sodelovanju z OKS in OKS Olimp d.o.o.), seminar za vaditelje pom plesa (l. 2010 – v organizaciji Cheerleading zveze Slovenije)