Za trenutek odloži delo, ugasni radio ali tv in si vzemi nekaj minutk za razmislek o sebi, svojem življenju, odnosih z najdražjimi… Če te vprašam, kaj se ti je zgodilo v minulih dneh ali na primer, kako bi opisal/a zadnjih 14 dni leta 2014 in prvih 14 dni leta 2015 – kaj bi mi odgovoril/a? Se danes smejiš ali je tvoj obraz resen?

Pred natanko mesecem dni je moja najboljša prijateljica rodila prvorojenko, komaj čakam, da jo vidim tudi v živo… odštevam dni do prvega snidenja! Pred dobrim mesecem dni sem dopolnila 36 let (ja, res je… si mislil/a, da sem mlajša?), moj fant pa je prestal artroskopijo gležnja. Pred dvema tednoma sem dobila prvi stranki za individualno svetovanje s področja družabnih omrežij in javnega nastopanja ter podaljšala sodelovanje z dvema dosedanjima naročnikoma, katerima pomagam pri upravljanju vsebin na Facebooku in komuniciranju na Twitterju. Včeraj sem preživela zelo ustvarjalno popoldne ob računalniku ter zabaven večer s prijatelji, ki se je zavlekel pozno v noč. Danes sem se zbudila z manjšim glavobolom – posledica prekrokane noči, pač… nisem več v takšni kondiciji glede žuriranja kot pri dvajsetih letih! Toda zajtrk v postelji ter novica, prejeta po elektronski pošti, sta me kaj hitro spravila v dobro voljo.

Hvaležna sem za prav vse, kar se mi zgodi. Ker vem, da je z razlogom. Včasih si kakšne stvari ne znam pojasnit ali pa po nepotrebnem iščem odgovore na vprašanja, ko pa vem, da jih bo prinesel zgolj čas. Včasih enostavno od sebe pričakujem preveč… Vem, da ni popolnosti, a stalno stremim k perfekcionizmu. In potem sem seveda lahko hitreje razočarana, če ni tako, kot sem želela oziroma načrtovala.

Pomembno pa je, da se globoko v sebi vedno, ne glede na to, kaj počnem oziroma v kateri točki življenja se trenutno nahajam, zavedam dveh stvari:

1. Z razlogom sem tukaj, kjer sem – optimistična, ambiciozna, polna idej in znanja, pripravljena na nove podvige, odločna, da se soočim z vsem, kar mi pride naproti.
2. Vse, kar počnem, počnem z ljubeznijo. Trudim se biti boljša z vsakim novim dnem, na poti k uspehu pa spodbujam tudi druge, ker je priložnosti za vse dovolj. In ja, poskušam se čim več smejati. Mi paše! Pa tebi gotovo tudi… 🙂

smile

No, zato so zdaj na mestu vprašanja: Si glede prihodnosti optimist ali pesimist? Te čakajo kakšne pomembne naloge, podvigi, zaradi katerih slabo spiš? Si se sprl/a z osebo, ki ti veliko pomeni? Kolikokrat si se danes nasmejal/a ali poskušal/a z nečim spraviti v smeh ljudi okoli sebe?

Saj veš, kako pravijo – smeh je pol zdravja. In res je.

Tudi o tem, kako vzdrževati dobre odnose s poslovnimi partnerji ali znanci, kako pridobiti na samozavesti in ugledu, kako odpraviti tremo pred javnim nastopanjem in kako komunicirati s konkurenco in mediji, ki “prežijo” na nas z vseh strani, bom govorila na svojih seminarjih in predavanjih, ki jih pripravljam. Od februarja dalje. Z Razvojnim centrom Novo mesto je sodelovanje že potrjeno, z nekaj drugimi organizacijami se še dogovarjam. Veliko je vsega, včasih preveč. Individualna svetovanja mi vzamejo precej časa in energije, a vem, da je vredno. Ker privoščim uspeh tudi drugim. Končno sem se lotila tudi izdelave osebne spletne strani, kjer bo predstavljena ponudba vseh mojih storitev in izobraževanj. Bil je že čas, vem.

Začenja se nov teden. Še eden več v letu, ki se je komaj dobro začel. Morda se čez en mesec večine stvari, ki se dogajajo ta hip, ne bom spomnila. A verjamem, da bo občutek sreče, če bom komu z nasmehom polepšala dan ali mu pomagala na poti k uspehu, trajal veliko dlje. In to je tisto, kar šteje.

Nasmehni se. In polepšaj dan še komu!