“Ko svoje delo opravljaš s strastjo, lahko prenehaš delati in začneš živeti!” je misel, ki me spremlja že nekaj časa. Ne vem, kje točno sem naletela nanjo, razumem pa, kaj mi želi povedati. In ker smo v časih, ko so redna zaposlitev, korektno plačilo in dobri odnosi v kolektivu že prava redkost, sem se odločila, da tokrat z vami delim nekaj misli iz knjige “Kjer je volja, tam je pot.” Vredno branja in razmisleka.

V resničnem življenju tekmujete s samim seboj. Nič ni boljšega kot spoznanje, da ste naredili najboljše, kar ste lahko. To, da vložite ves svoj trud, je posebne vrste zmaga – zmaga nad samim seboj. Najbolj se potruditi je pomembneje kot biti najboljši.

Največ, kar lahko storimo za druge, ni to, da z njimi delimo svoje bogastvo, ampak da jim pomagamo odkriti bogastvo, ki se skriva v njih. Ko spoznamo svoje sposobnosti, je zelo lahko razbrati zmožnosti drugih. In ko jih enkrat opazimo, pomagajmo, da jih bodo videli še sami!

Brez ciljev smo kot ladja brez kapitana. Ravno tako kot lahko ladja brez kapitana kmalu potone, lahko tudi ljudje, ki ne vedo, kaj hočejo v življenju, ki živijo brezciljno iz dneva v dan, kaj kmalu potonejo.

Ljudje se velikokrat ne zavedamo, da je to, kako bomo živeli, odvisno samo od nas samih. Mi sami odločamo o tem, kakšne cilje si bomo postavili in kakšno bo naše poslanstvo na tem svetu. Vse, kar imamo, je sedanjost. Preteklosti ne moremo spremeniti, lahko pa spremenimo današnji dan. Sedanjost lahko izkoristimo, življenju damo novo vrednost in delček tega pustimo našim potomcem. Od nas samih pa je odvisno, ali bomo odpeli svojo pesem življenja ali pa bomo odšli z neizpeto melodijo.

V življenju ljudje niso premagani zaradi pomanjkanja sposobnosti, temveč zaradi pomanjkanja srčnosti. Uspeha ne pričakujejo z vsem srcem. Njihovo srce ni pri stvari, kar pomeni, da ji niso popolnoma predani. Glavni ključ do uspeha v življenju – da dosežemo to, kar si globoko želimo – je popolna sprostitev sil in popolna predanost delu ali kateremu koli načrtu.

Pri delu dajte od sebe vse, kar zmorete. Življenje se ne bo odreklo človeku, ki se življenju popolnoma preda. Če z vsem srcem ustvarjalno sledite svoji srčni želji, ne boste segli v prazno!