“Danes doživljaš to, kar si ustvaril včeraj. Danes ustvarjaš to, kar boš doživel jutri. Torej: Ravnaj danes dobro. Govori dobro. Misli dobro. In tvoje življenje bo jutri drugačno. “ (Sai Baba)

Kolikokrat ste danes pomislili na to, kako hvaležni ste lahko za drobne stvari, ki vas osrečujejo? Ste se morda nasmehnili sosedu ali znanki, ki ste jo naključno srečali na ulici? Ste poslali sporočilo osebi, ki vam ne gre iz glave? Ste se lotili posla, ki ga že nekaj časa odlašate, na koncu – po opravljenem delu – pa dejali: “Super, končano.”? Ste si kljub natrpanemu urniku vzeli čas zase in v miru spili kavico ali si zavrteli nekaj vaših priljubljenih melodij? Ste končali dan z občutkom zmagoslavja, zadovoljstva?

Stavim, da večina ni storila niti ene od teh stvari. Boste rekli, da ni bilo časa… da so vas otroci preveč zaposlili… da ste imeli v službi preobilico obveznosti, ki jih boste morali dokončati jutri, ko bodo že prispele nove delovne naloge… Nekateri boste morda pa celo priznali, da se vam enostavno ni ljubilo. No, ti slednji bodo pravzaprav še najbolj iskreni do sebe, vse omenjeno pa so pravzaprav le izgovori. In potem se marsikdo čudi, da mu v življenju nič ne uspe… da so težave nerešljive… da je vse brez smisla… da so ljudje pokvarjeni in da usoda pač izbira drugo pot. Toda… ni res. Vi ste tisti, ki s svojimi mislimi in dejanji ustvarjate vaš svet, vaše življenje.

Jaz že nekaj časa živim po načelu: “Vsak dan je priložnost za nov začetek, za novo zgodbo o uspehu.” In ko sem si na praznično sredo privoščila nekaj užitkov ob jezeru, sem v roke vzela knjigo “Bogati očka, revni očka”. Z vami delim odlomek, ki je name naredil prav poseben vtis.

Vsak poraz sem vselej skušal spremeniti v priložnost (D. Rockefeller):
Poraz zmagovalce navdihuje, poražence pa porazi. To je največja skrivnost zmagovalcev. Je skrivnost, ki je poraženci ne poznajo. Zmagovalcev porazi ne prestrašijo. Seveda neradi izgubljajo… toda ravno zaradi tega so še bolj odločeni, da bodo zmagali. 

Želim, da bi v sebi našli moč, da storite korak naprej na poti k svojim sanjam. Da storite nekaj zase, ker vi tako hočete, čutite, potrebujete.
Želim, da bi verjeli, da lahko spremenite svet na bolje. Z drobnimi stvarmi, z majhnimi koraki, z dejanji, ki osrečujejo vas in druge.
Želim, da tudi če vam pri kakšni zadevi spodleti, ne odnehate. Vztrajnost je vrlina redkih… vrlina zmagovalcev. 

Seveda smo ljudje različni in kar je všeč meni, ni nujno, da je všeč tudi vam. A če nekaj storimo z nasmehom na obrazu, dobro voljo, pozitivno energijo… verjemite, četudi morda človek na drugi strani nima enakih želja in okusov, bo vseeno začutil to energijo, ki izžareva iz vas. Morda vam tega ne bo priznal. Nič zato. Vi ste svoje naredili. Kajti energija je nekaj, kar se širi naokrog. Saj poznate zakon privlačnosti… dobro privlači dobro. In prej ko slej se tisto, kar daš, povrne.