Najpomembnejše stvari na svetu ne nosijo oznak s ceno, saj jih za nobeno ceno ni mogoče kupiti niti prodati…  Ključ do sreče je spoznanje, da ni pomembno, kaj se vam zgodi, ampak to, kako se boste na to odzvali. 

V nadaljevanju pa še nekaj misli, ki so zbrane v knjižici Louise L. Hay – Pozitivne misli za vsak dan.

 

Znebite se navade, da nenehno koga obtožujete, tudi sami sebe. Vsi se trudimo delati po svojih najboljših močeh z razumevanjem, znanjem in zavedanjem, ki ga imamo.

Vsi smo tu z določenim namenom. Razmislite o svojem poslanstvu in uporabite nadarjenost in talente, če ga želite uresničiti. Če boste ravnali tako, boste postali neskončen magnet za čudeže. 

Bogastvo duha izvira iz globokega samospoštovanja in zaupanja. Izhaja iz načela, da je tam zunaj vsega dovolj in na pretek za vse. Odpira različne možnosti, izbire, poti in spodbuja ustvarjalnost. 

Vsak dan sprejmite vse, kar se vam ponudi, kot darilo. Ponoči pa v mislih vse vrnite. Tako boste postali svobodni. Nihče vam ne bo mogel ničesar vzeti, saj ni nič vaše. (Daniel Levin)

Vse do danes morda niste spoznali, da s tem, ko vztrajate v situacijah, ki se ne obnesejo, in upate, da bo šlo na bolje, ne izražate ljubezni. Torej le za danes spoznajte, da ni zdravo in smotrno vztrajati dalje, če ste naredili vse, kar se je dalo narediti. (Iyanla Vanzant)

Danes bi lahko zboleli za vsemi boleznimi, ki jih pozna človeštvo, in če bi se odločili, da boste jutri čutili drugače, bi vse zapustile vaše telo. Pomembno je, da nobeni nezaželeni stvari ne posvečate veliko pozornosti. Ko se ne počutite v redu, le preusmerite pozornost nekam drugam. (Abraham – Hicks)

Ne jemljite osebno tega, kar ljudje delajo, čutijo, mislijo ali rečejo. Imajo svoje mnenje, ki sloni na njihovem vrednostnem sistemu. Karkoli torej mislijo o vas, pravzaprav mislijo o samih sebi. (DON Miguel Ruiz)

Resnično srečo poiščite v sebi. Če se zanašate le na zunanje okoliščine, sreče ne boste našli. (Keith D. Harrell)

Sprostite se. Nikoli niste prestari, preveliki strokovnjaki ali preveč pomembni, da se ne bi smejali ali bili razposajeni. Dovolite si igro. Spustite otroka v sebi na plan in uživajte življenje! (Tavis Smiley)

Blaginja ni v  tistem, kar ste pridobili, ampak v tistem, kar dajete… saj vas lahko napolni nekaj večjega šele, ko se izpraznete. (Daniel Levin)

Ni pomembno, kaj drugi ljudje govorijo ali delajo. Pomembno je, kako se boste odzvali vi in kaj boste verjeli o sebi. (Louise L. Hay)

Vprašajte se, kako lahko vi prispevate k skupnosti, in ne, kako lahko ona pomaga vam. Ko svoje poslanstvo uporabite zato, da v skupnosti nekaj spremenite, se bodo v vašem življenju pojavile priložosti za ustvarjanje bogastva. (Tavis Smiley)