Maruša Seničar, Matjaž Smodiš in Košarkarski klub Krka. Tako je o tem, kdo je bil najboljši v minulem letu, odločila strokovna komisija in glas ljudstva, ki je imelo možnost glasovati prek spletne strani Agencije za šport Novo mesto. 

piše: Sabina Gosenca

V Kulturnem centru Janeza Trdine je bila sinoči sklepna prireditev Športnik leta 2013 MO Novo mesto, na kateri so podelili številna priznanja in razglasili najboljšo športnico, športnika in športni kolektiv novomeške občine. Prireditev je bila že 28. po vrsti, kot vedno podarjajo prireditelji, pa je namen prireditve predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport.

Na prireditvi so podelili Županova priznanja športnikom za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije, Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu, priznanja za dosežke na delavskih športnih igrah ter najprestižnejša priznanja – priznanja za športnika leta 2013, ko so razglasili najboljšega športnika, športnico in športni kolektiv v MO Novo mesto. 

Prejemnikom priznanj in nagrad ISKRENE ČESTITKE!

Končni vrstni red pa je takšen:

ŠPORTNI KOLEKTIV LETA 2013:

Košarkarski klub Krka Telekom Novo mesto – 3772 točk
Kolesarski klub Adria Mobil Novo mesto – 2742 točk
ŠKD Plesni studio Novo mesto – 1422 točk
Atletski klub Krka Novo mesto – 1371 točk
Namiznoteniški klub Krka Novo mesto – 692 točk

ŠPORTNICA LETA 2013:

Maruša Seničar – ŽKK Krka – 2989 točk
Maša Udovč – ŠKD Plesni studio – 2719 točk
Klara Ljubi – Atletski klub Krka – 2282 točk
Katja Čerenjak – ŽRK Krka – 2009 točk

ŠPORTNIK LETA 2013:

Matjaž Smodiš – KK Krka – 3537 točk
Luka Bojanc – Gimnastično društvo – 2132 točk
Uroš Slatinšek – NTK Krka – 1808 točk
Matej Mugerli – KK Adria Mobil – 1438 točk
Andrej Poljanec – Atletski klub Krka – 1084 točk

O tem, ali je vrstni red tak, kot bi si športniki in športnice dejansko zaslužili, ne bom razpravljala. Ne bom niti sodila o prireditvi, na kateri me ni bilo. Izpustila sem jo prvič po trinajstih letih. Zato mnenje prepuščam vam.

Lahko pa ga sporočite preko maila info@triumfator.si, v kolikor želite podati svoj komentar na prireditev, ali pa vas zanima karkoli drugega. Vprašanja bomo naslovili na Agencijo za šport Novo mesto, ki je tudi organizator prireditve. 

Podrobneje o tem, kdo je prejel priznanja, pa tudi v prilogah na povezavi: Agencija za šport NM

Avtor fotografij v galeriji: M.K./Foto LIFE Novo mesto