Medobčinska nogometna zveza Ljubljana združuje nogometne klube s področij Bele Krajine, Dolenjske, Notranjske, Kočevsko-Ribniškega območja, Kamniško-Domžalske regije, Ljubljane in Zasavja ter Društvo nogometnih sodnikov in Območno združenje trenerjev. Na nedavni skupščini te zveze so podelili tudi priznanja za uspešno in požrtvovalno delo. 

piše: Sabina Gosenca

Medaljo MNZ Ljubljana je prejelo podjetje Tovarna zdravil Krka d.d., ki je glavna pokroviteljica ŽNK Krka od julija 2002 in je s sponzoriranjem Ženskega nogometnega kluba Krka omogočila velike tekmovalne uspehe v državnem in evropskem merilu. Priznanje je prevzela predstavnica podjetja Ljudmila Kastelec.

Med prejemniki medalje MNZ Ljubljana je tudi Boris Devetak iz ŽNK Krka, za zasluge pri razvoju ženskega nogometa v Sloveniji. Boris Devetak je strokovni vodja ŽNK od julija 2005 in je v tem času s kadetinjami osvojil petkrat in s članicami štirikrat naslov državnih prvakinj. S članicami je postal tudi štirikratni zmagovalec Pokala Slovenije. Kot glavni trener je leta 2010 članice popeljal v UEFA Ligo prvakinj, kjer so v kvalifikacijah s prvakinjami Italije, Walesa in Gruzije osvojile drugo mesto v vseh osmih kvalifikacijskih skupinah v Evropi.

Posmrtno plaketo MNZ Ljubljana so podelili Zdenku Ivančiču iz ŽNK Krka, za zasluge pri razvoju in delovanju ženskega nogometa. Zdenko Ivančič je bil pobudnik in ustanovitelj ŽNK Krka, njen trener ter dolgoletni direktor kluba. V času svojega delovanja je klub osvojil na področju ženskega nogometa skorajda vse. S svojim delom je oral ledino ženskega nogometa na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Kljub težki bolezni je ostal zvest klubu do svoje prezgodnje smrti. Umrl je 27.4.2011.

Dodajmo, da je plaketo za zasluge pri delovanju in razvoju nogometa prejel tudi član ŠD NK Kolpa Milan Dimitrijevič. V preteklih letih je od samega začetka delovanja društva igral pomembno vlogo pri ustvarjanju in rasti kluba. Kot je zapisano v obrazložitvi, je v ključnih trenutkih uspel povezati mladost in izkušnje. Bil je tehnični vodja mlajših selekcij, član Upravnega in Izvršega odbora, ter prav tako aktiven v drugih organih kluba. Še vedno deluje kot član vodstva kluba in tehnični vodja članske selekcije.