Po lanskoletni smoli z vremenom in odpovedanim tekom, se je prirediteljem dobrodelnega Leo teka letos ‘vse poklopilo’. Samo s prostovoljnimi prispevki za tek so uspeli zbrati 1100 evrov, kar je osrečilo 21-letno študentko Mojco, ki boleha za cerebralno paralizo. 

Na stadionu Portoval se je zbralo skorajda 300 ljubiteljev teka in rekreacije na svežem zraku. “Leo tek se je izkazal za izredno prireditev družinskega značaja, saj se je število otroških tekačev glede na pretekla leta podvojilo. Skupno število otrok se je približalo 100, rekreativcev je bilo malo manj kot 200. To organizatorje Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto in Lions kluba Novo mesto navdaja še s posebej dobrimi občutki, saj lahko tako svojo energijo in ideje širimo med populacijo bodočnosti,” so sporočili organizatorji.

Otroci so pretekli 300 metrov, tisti nekoliko starejši 800 metrov, rekreativci pa v teku na 5 in 7 km. Tudi tokrat je tek potekal v idilični gozdni okolici športnega parka, kar je ena izmed posebnosti Leo teka v množici tekaških prireditev. Letošnja novost je bilo izredno natančno merjenje časa s čipi. Na 5-kilometrski razdalji je bil najhitrejši Dejan Gradišar s časom 18 minut. Med ženskami je najhitreje pritekla v cilj Nina Šercelj, ki je za isto razdaljo potrebovala 22 minut in 4 sekunde. Na daljši 7-kilometrski razdalji je s progo najhitreje opravil Matjaž Berus in je zanjo potreboval 25 minut in 10 sekund, v ženski kategoriji pa Marjeta Stržinar s časom 28 minut in 38 sekund. Prireditev, ki jo je povezovala Anja Hlača Ferjančič, so športno popestrile tudi članice Športnega studia Nina. 

Slogan »Zmorem, tečem, pomagam« ostaja bistvo Dobrodelnega Leo teka. “Tako smo skupaj s pomočjo vas, udeležencev tekačev in nepogrešljivih prostovoljcev ter sodelavcev uspeli spraviti pod streho četrtega v seriji iz Leo tekaške tradicije. Obdarovanki Mojci smo podarili 1100 evrov finančnih sredstev. Denar bo porabila za nakup novega invalidskega vozička za vsakodnevno uporabo. Mojca, eden izmed osrednjih elementov dogodka, je 21-letna študentka Fakultete za socialno delo iz okolice Novega mesta, ki ima diagnozo cerebralne paralize. Dekle ima močan značaj, izredno voljo in energijo, zato je gotovo pravi naslov za prejeta materialna sredstva. Dobrodelni Leo klub Novo mesto bi se na tem mestu želel zahvaliti vsem, ki ste na kakršenkoli način pomagali pri soustvarjanju te prireditve. Zagotavljamo, da bo Leo tek ostal osrednji dogodek našega gibanja!” pa so še zapisali v sporočilu za javnost. 

Obsežna fotoreportaža s teka z več kot 200 fotografijami:

Facebook stran – Dobrodelni Leo tek