“Ta nagrada, ki jo poklanja ABA liga za posebno potezo sezone, je nekaj, na kar sem izredno ponosen! Veliko mi pomeni, tako kot vsem sodelavcem, “ je sinoči dejal novomeški kirurg dr. Branimir Ivka, zdravnik KK Krka, ko je v beograjski Areni prejel lesketajoči se kipec, priznanje za najboljšo potezo v sezoni 2013-14. 

Dr. Branimir Ivka je novembra lani po hudi poškodbi kolena operiral Luko Mitrovića, igralca Crvene zvezde, in mu s tem omogočil lažje okrevanje. Kot je priznal, je bil prijetno presenečen, ko je izvedel, da ga namerava vodstvo regionalnega tekmovanja odlikovati za poseben dosežek v sezoni 2013/14. “Gre za veliko priznanje tako meni, kot vsem mojim sodelavcem, ki so sodelovali pri obravnavi poškodovanega košarkarja v naši splošni bolnišnici in ga še isto noč ustrezno transportirali v Beograd, kjer se je nadaljevalo dodatno zdravljenje in rehabilitacija.”

Strokovnjak medicine, ki je pred četrtkovo tekmo prejel nagrado iz rok Luke Mitrovića je vesel, da se je udeležil zakčljučnega turnirja in se veseli prihajajočih tekem: „Obenem bi se rad zahvalil vsem, ki sodelujejo pri kreaciji regionalne lige ABA, še posebej direktorju Romanu Liscu, ki me je osebno povabil, da se udeležim odlično organiziranega zaključnega turnirja. Upam, da bomo tudi v prihodnje deležni zanimivih in dinamičnih tekem s čim manj poškodbami in dela za zdravstvene delavce.” 

„Vseskozi po poškodbi smo v kontaktu z navijači Crvene zvezde, s posamezniki iz Beograda. Spremljali smo okrevanje Luke Mitrovića, ki je bilo dobro. Zgodaj je začel s treningi in zdaj že nastopa. Vidim da posebnih težav nima in čedalje bolje igra kar me veseli,” je zaključil novomeški zdravnik, ki je med drugim pred leti opravil tudi operacijo Simona Petrova po hudi poškodbi gležnja, ki jo je staknil na tekmi lige ABA proti beograjskemu Partizanu.

(povzeto po abaliga.com)