Pred več kot enajstimi leti me je zadelo – mene, energično, odločno, samozavestno, ambiciozno 25 – letnico. Mene, ki sem temne polti in me sonce v življenju ni resno opeklo… Mene, ki sem bila prepričana, da živim na pravi način in se dobro počutim v svojem telesu. Tudi ona je verjela, da živi na pravi način in da se ji kaj takega ne more zgoditi. Vse dokler…

O tem, da sem pri 25-ih letih zbolela za kožnim rakom (maligni melanom), so mediji že pisali (npr.: intervju v reviji Story l. 2012), pa tudi sama nikdar nisem skrivala tega dejstva, kako zelo me je bolezen zaznamovala. Lani sem na morju začela pisati knjigo z naslovom Zmagovalka… nekoč dobi epilog in jo izdam, v njej pa opišem svoje občutke in še marsikaj, kar v javnost ni nikdar prišlo.

Moj rak je bil na srečo pravočasno odkrit. Brez posebnih terapij, a dovolj, da me je dodobra pretreslo, zbudilo in mi spremenilo življenje. Danes sem zdrava.Brazgotina na hrbtu me opominja na to, kaj je bilo… In ne mine dan, da ne bi (vsaj v mislih, če ne z besedami na papirju) izrazila hvaležnost za to, da sem prišla do spoznanja, da sem na prvem mestu JAZ. Ne partner, ne starši, ne šefi, sodelavci, poslovni partnerji, prijatelji… JAZ. Ker če ne bom poskrbela zase, če ne bom znala pomiriti sebe in svojega duha ter skrbeti za svoje telo, nihče drug ne bo.

Kot strela z jasnega je danes udarila vest, da je za rakom zbolela tudi Rebeka Dremelj. Rak ščitnice. Operacijo je prestala, okrevanje jo še čaka.

“Vem, čutim, da se je ta izkušnja zgodila z razlogom. Morda zato, da s svojimi izkušnjami komu pomagam, morda zato, da na stvari, ki so se mi do sedaj zdele samoumevne, začnem gledati z veliko večjo mero spoštovanja…ne vem. Čas bo pokazal svoje. Vem samo nekaj, da od tega trenutka dalje živim svobodno, brez pretvarjanj, brez olepševanj. Živim tako, kot se meni zdi prav in ne tako, kot drugi mislijo, da bi morala živeti. Prijatelj mi je nekoč rekel – MOJ SVET, MOJA PRAVILA! Od danes naprej bo izključno temu tako! Moj svet, moja pravila!!!”

Celoten zapis Rebeke Dremelj je objavljen na njeni Facebook strani. Za razliko od rumenih medijev ga ne bom kopirala in interpretirala po svoje, kljub temu, da imam njeno osebno dovoljenje, da ga objavim (za razliko od večine drugih, ki so samo skopirali, kar je objavila na FB)…

Bom pa v tem trenutku poslala eno dozo pozitivne energije Rebeki, ki sem jo spoznala še preden je postala Miss Slovenije in ena najbolj uspešnih žensk pri nas… In ker jo cenim, zaradi vsega, kar počne. Kaj več ta hip ne morem storiti, niti ne rabim.

Rebeka sama dovolj dobro ve, da se ji je tudi to, kar prestaja zdaj, zgodilo z razlogom. Življenje ji zdaj ponuja novo priložnost. Vem, da jo bo znala izkoristiti. Držim pesti, da brez novih pretresljivih spoznanj.