Lipko, maskota EuroBasketa 2013, ki je lani navduševal staro in mlado ter se z norimi podvigi vpisal med legende, bo odslej v novi vlogi. Kot uradna maskota Igrive košarke bo ta šport promoviral med mladimi. Nekoliko se je spremenil njegov dres, obdržal pa je številko 13.

Najbolj zelena maskota evropskih prvenstev, najaktivnejši tviteraš med maskotami in najdrznejši med njimi, še najprej ostaja vesel, igriv in ekološki, kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, pa bo pri Igrivi košarki popolnoma zamenjal dozdajšnji maskoti, Žogija in Žogico Koško.

V novem šolskem letu se bo v sodelovanju z DZS pojavil tudi na zvezkih linije Tako lahko za najmlajše, poleti bodo v prodaji nove plišaste maskote z novim dresom, KZS pa pripravlja tudi posebne akcije, o katerih bo več znanega kasneje.

Lipko se je prvič v novi preobleki predstavil na finalnem turnirju Mini pokala Spar, ki poteka v Mariboru, odslej pa bo imel eno samo nalogo – otrokom pokazati lep svet košarke in jih navdušiti za ta lep šport. Aktiven bo tudi na zimskem taboru Košarkarske zveze Slovenije, ki ga bo KZS na različnih lokacijah prvič organizirala od 17. do 28. februarja in o katerem bo javnosti več izvedela.

Igriva košarka je namenjena dečkom in deklicam starosti od 4 do 9 let, pri njej pa je igra odraslih prirejena potrebam in značilnostim otrok. Načelo igre je razmeroma preprosto: otroci naj igrajo košarko, ki ustreza stopnji njihovega telesnega in duševnega razvoja. Več o projektu pa tudi na posebni spletni strani – http://www.kzs.si/tekmovanja-in-projekti/igriva-kosarka/