Postavna in energična dekleta, večinoma pomanjkljivo oblečena, ki s svojimi brhkimi telesi popestrijo minute odmora, so nepogrešljiv del košarkarskih tekem. Katera so najboljša, najlepša, najbolj zanimiva? Ja, verjamem, ni enotnega odgovora, kajti okusi so različni. Navijačice iz vse Evrope pa se zdaj potegujejo za nastop na Final 4 Evrolige.

piše: Sabina Gosenca

“EFESTA Dance Challenge 2014” je promocijsko tekmovanje, ki ga organizirata Efes in EuroLeague Basketball, navijačice iz različnih evropskih držav pa se potegujejo za naziv najboljših na stari celini ter hkrati za nastop na Final 4 Evrolige.

Plesno – navijaške dekliške zasedbe so razdeljene v več skupin, glasove zanje pa lahko oddajo vsi, starejši od 18 let. Dve skupini navijačic, ki bosta zbrali največ spletnih glasov, bo doletela posebna čast – nastop na Final 4 Evrolige, ki bo letos 16. in 17.maja v Milanu.

Olimpijine Zmajčice so slast nastopanja na sklepnem dejanju Evrolige že doživele pred leti, tokrat pa v konkurenci skupin, za katere lahko glasujete, Slovenk ni. So pa denimo postavne Litovke (Ku Leaderdance), ki so popestrile tudi EuroBasket 2013. Glas pa lahko med drugim oddate tudi za navijačice zagrebške Cedevite.  

In še nekaj, pa ne najmanj pomembno: če se na koncu glasovanja registrirate z enim od računov na socialnih omrežjih ter o tekmovanju obvestite še koga, se avtomatično potegujete za privlačne nagrade, med katerimi je v ospredju tista glavna – dve karti za Final 4.

Glasujete lahko preko spletne strani:

 http://efestadance.euroleague.net/