V Krki so že osmič zapored organizirali tradicionalno srečanje sponzorirancev. Predstavnike klubov, društev in ustanov, katerim je Krka generalna pokroviteljica, so seznanili s poslovanjem in drugimi aktivnostmi podjetja, obenem pa so zanje pripravili zanimiva predavanja ter z izmenjavo dobrih praks še poglobili medsebojno sodelovanje.

Tudi letos je prisotne pozdravil predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič, ki je na kratko predstavil poslovanje podjetja in zagotovil, da bo Krka tudi v prihodnje v svoje strateške cilje vključevala skrb za razvoj družbenega okolja. Danes Krkino ime nosijo številni klubi in društva, ki svojim delovanjem prispevajo k utrjevanju Krkinega ugleda. “Družbena odgovornost je v Krki prisotna na vseh ravneh delovanja že od ustanovitve in je neločljivo povezana z našim poslanstvom živeti zdravo življenje. Zavedajo se, da prispevek družbeni skupnosti in naravnemu okolju vpliva tudi na poslovanje in razvoj podjetja, zato odnose z okoljem gradimo na spoštovanju in dialogu,” so med drugim zapisali v sporočilu za javnost. 

Številni športni klubi, ki nosijo Krkino ime, se bodo tudi letos pridružili dobrodelni akciji Krkin teden humanosti in prostovoljstva, ki bo potekala med 7. in 12. aprilom 2014. Njihovi športniki in drugi člani bodo tudi to pot sodelovali na Piko olimpijadi za otroke, ki jo Krka organizira v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. Akcijo bodo pod sloganom “Tudi dobrodelnost je del nas” organizirali že tretjič zapored. Njen osnovni namen je pomagati in obogatiti vsakdanjik ljudem iz našega okolja. Tudi letos bo vsak izmed šestih dni, namenjenih skrbi za sočloveka, tematsko obarvan. Krkaši bodo darovali kri, pomagali ostarelim, se povezovali z društvi in zavodi in zbirali oblačila, hrano in druge potrebščine tako za socialno ogrožene pa tudi hrano za živali v zavetiščih. Duh prostovoljstva se je z akcijo dodobra razširil med Krkine sodelavce, v Krki pa so veseli tudi izjemnega odziva športnih klubov, ki so že lani pomembno prispevali k veselju številnih otrok, ki so gostovali v Krki. Želijo pa si, da bi z dobrim zgledom k dobrodelnim dejanjem v prihodnje spodbudili tudi druge.

Krkini sponzorski partnerji

Med vidnejšimi športnimi klubi, ki jih v Krki sponzorirajo že vrsto let, so Atletski klub Krka Golf klub Grad Otočec, Karate klub Krka Šentjernej, Kegljaško društvo NM, Kolesarski klub Adria Mobil, Konjeniški klub Krka Grm Novo mesto, Košarkarski klub Krka, Moški odbojkarski klub Krka, Moški rokometni klub Krka, Namiznoteniški klub Krka, Nogometni klub Krka, Planinsko društvo Krka Novo mesto, Smučarsko društvo Krka Rog, Šahovsko društvo Krka, Teniški klub Krka, Ženski košarkarski klub Novo mesto, Ženski nogometni klub Krka, Ženski odbojkarski klub Novo mesto, Ženski rokometni klub Krka

Trim klub Krka, v katerem se že več kot tri desetletja organiziranih športno-rekreativnih dejavnosti udeležujejo krkaši in drugi, je prav tako eden od partnerjev.

Omogočajo tudi delovanje kulturnih ustanov. Tako novomeško gledališče Anton Podbevšek teater podpirajo že od njegove ustanovitve, podpirajo pa tudi Glasbeno šolo Marjana Kozine, Dolenjski muzej, Pihalni orkester Krka, Galerijo Božidarja Jakca in druge. Omeniti velja, da v Krki že od leta 1971 deluje Kulturno-umetniško društvo Krka, ki podpira dejavnost Krkinega mešanega pevskega zbora, v prostorih novomeške galerije Krka organizira tradicionalni knjižni sejem, v Ljubljani srečanja Gledališkega kluba in literarne sekcije ter organizira ustvarjalne delavnice.

Desetletja podpirajo tudi delovanje novomeškega društva Sožitje za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, Osnovne šole Dragotina Ketteja, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, in Doma starejših občanov v Novem mestu. Sodelujejo pa tudi pri nekaterih velikih nacionalnih športnih dogodkih, kot so npr. planiški poleti.