Kaj je bilo prej, kura ali jajce? Kaj je bilo prej, zajebana ženska ali pomehkužen tip? Oba pola se vztrajno gledata navzkriž in obtožujeta. Ženske najpogosteje trdijo, da so bile primorane prevzeti moška opravila, ker jih sodobni moški ne znajo več. Slednji trdijo, da so jih ženske prevarale. Da so imela njihova jajca v ustih, medtem ko so se igrale z njihovim tičem, pa so jih preprosto odgriznila in izpljunila v svojo Chanelovo torbico. Sam trdim, da situacije ne gre posploševati. Vsak moški se sam odloči, če bo brezjajčnik, vsaka ženska je po lastni izbiri možača.

piše: Jure Marolt

Moški še vedno hoče žensko v pravem pomenu besede, ki je vedno opravljala dolžnosti in naloge, ki jih sami nismo sposobni niti približno tako dobro opraviti. Teh stvari je toliko, da jih nima smisla naštevati. Ženska še vedno hoče moškega, ob katerem se bo počutila varno in bo naredil zanjo vse, kar je v njegovi moči. Ko pa se nekdo počuti nemočnega ali tako globoko razočaranega nad drugim spolom, da vidi rešitev le še v tem, da prevzame drugo vlogo, takrat se situacija obrne.

Preprosto je. Če si moški, ki je odločen, obziren in hkrati vsebuješ vsaj tisto malo »slabega«, ki pač žensko vedno privlači, ne boš nikoli v svojem naročju našel zajebane babnice. Ker še tako trd ženski oklep se stopi, če ima zato pravi razlog. Ena največjih napak, ki jih danes delajo moški, je ta, da se s svojo žensko v vsem strinjajo. To ni ljubezen, to je strahopetnost. Na svetu ni dveh ljudi, ki bi se v vseh stvareh strinjala. Zato imajo ženske še vedno rade nekoga, ki se jim upre. Ki jih ne uboga v vsaki jebeni stvari. Šele ko rečeš ženski nekajkrat ne, boš s tem dosegel, da ti bo ona večkrat rekla da. Še ena stvar. Nikoli še nisem srečal ženske, ki ne bi rada plesala. Kot kaže, so tako zvezane, nekaj preskoči v njih, ko vidijo moškega na plesišču. Zato ogromno narediš že s tem, če se naučiš foxtrot. Če ne veš, kaj je foxtrot, je to eden od razlogov, zakaj si sam.

Občutek imam, da smo šli čez to že neštetokrat. Rešitev je vedno najbolj preprosta in se nahaja v nas samih. Če se zmrduješ nad emancipirano deklino, ki te odpika v prvi sekundi, je to zato, ker si ti odpikanja vreden. Ljudje raje iščejo napake v drugih, kot pa da sebe izboljšajo do te mere, da postanejo za druge bolj privlačni. Če si ženska, ki privlači le kretene, potem postani taka, da boš zanimiva tudi za boljše moške. Tukaj ne gre za nesrečo, ampak vtis, ki ga oddajaš. Če je tak, da privlači le debile, potem tudi nimaš pravice, da si ogorčena nad tem »jagodnim« izborom.

Mislim, da je povsem nemogoče ne ljubiti ženske. Ustvarjene so bile zato, da nam zmešajo glavo. Vsak moški se pogosto zaloti, da na skrivaj opazuje svojo žensko. Vse na njej je tako seksapilno in čutno. Ženske imajo eno veliko prednost pred moškimi. Vedno jo bo nekdo ljubil, ni je ženske, ki ne bi bila v očeh vsaj enega moškega nekaj najboljšega. Za moškega je to težko trditi. Dlakavo, zmedeno, leno bitje sumljivih razvad, ki je sposobno preživeti večino svojega odraslega življenja v enosobnem stanovanju s svojo mamo. Zato je naša poglavitna naloga, da se naredimo privlačnega in primernega za ženske. To se pravi: odločen moški, ki ve, kaj hoče. In najbolj hoče predvsem svojo žensko. V tem primeru ti ne bo očitala popitega piva, ampak ti bo naslednjega prinesla sama.

Moški in ženska sta zame kot svojstven oksimoron ali bistroumni nesmisel. Nekoč sem zasledil tudi lepšo definicijo, ljubki nesmisel. Dve stvari, ki sta na prvi pogled nezdružljivi, a lahko dosežeta neverjeten učinek. Ženska kot ljubki del oksimorona, moški kot nesmiselni. Skupaj pa, vsaj v nekaterih čudovitih primerih, najboljša kombinacija.