“Ne, ne govorimo o dnevih odprtih vrat Mestne občine Ljubljana. Prav tako nimamo v mislih prav nobenega javnega natečaja ali politično obarvanega dogajanja. Omenjeni dogodek je nekaj veliko bolj zabavnega in atraktivnega,” so v sporočiliu za javnost zapisale organizatorke dogodka Ljubljana Open 2014, tekmovanja cheerleading in cheer plesnih skupin, ki bo potekalo v soboto. 

Pod okriljem Športnega društva plesnih in navijaških skupin POM-PON 2000, Cheerleading zveze Slovenije ter plesno navijaške skupine Ladies, bo v soboto 22. marca 2014 tekom celega dne v športni dvorani Gimnazije Bežigrad potekalo cheerleading in cheer plesno tekmovanje Ljubljana Open 2014, ki ga enostavno ne smete zamuditi.

“Če mislite, da je to zgolj nova modna muha, ki smo jo šele uvozili v Slovenijo, se globoko motite. Le bolj skromni smo, pa se o nas ne govori za vsakim vogalom. Omeniti pa gre, da Slovenija na področju cheer in cheer plesa že vrsto let žanje vrhunske uspehe, tako na evropski, kot tudi na svetovni ravni. Ravno zato imamo tudi pri nas vedno več članov omenjenih zvrsti, prav tako pa tudi vedno več tovrstnih tekmovanj. Ljubljana open 2014 je tako že drugo tekmovanje v tej sezoni, ki bo ponovno združilo vse tiste, ki v to športno panogo usmerjajo vsak ščepec energije, srca, prostega časa in še marsičesa drugega,” sporočajo organizatorji.

Na bližajoči se športno-plesni poslastici organizatorji za vas pripravljajo kar nekaj presenečenj in medijsko prepoznavnih obrazov. Dogodek bosta namreč vodila Dennis Malačič, ki se tako kot naši tekmovalci ne ustraši nobenega izziva, ter Sabina Gosenca, kot izkušena novinarka, ki je v cheer zvrsti več kot domača. Poleg njiju bo za užitek vaših ušes poskrbel velik pevski talent Žiga Lakner, ki bo ob uvodu v tekmovanje zapel himno, kasneje pa tudi še kaj drugega.

Sicer pa se bo na tekmovanju predstavilo mnogo tekmovalcev različnih kategorij in starostnih skupin, ki bodo z veseljem pokazali kaj zanimivega so čez zimo pripravili za štirimi stenami športnih dvoran. Prav vsi bodo prišli na svoj račun. Tudi tisti, ki jim tekmovanja še ne dišijo, a bi vseeno želeli nastopati v soju žarometov. Manjkalo torej ne bo vrsto novih dresov in tudi ne bleščečih pom-ponov. 

Pomoč slovenski reprezentanci + srečelov za gledalce

Ker ni dvoma, da šport in ples povezujeta, bo temu načelu sledilo tudi tekmovanje Ljubljana open 2014. Športno društvo plesnih in navijaških skupin POM-PON 2000 se je zato odločilo, da tekmovanju dodajo dobrodelno noto. Od vsake prodane karte bodo namreč namenili 1,00 EUR slovenski reprezentanci, ki bo mesec zatem zastopala Slovenijo na Svetovnem prvenstvu v ZDA. Gledalci bodo lahko sodelovali tudi v srečelovu, na voljo bodo številne mamljive nagrade.