Drugi del evropskega prvenstva je slovenska košarkarska reprezentanca začela s porazom proti Grčiji. V razburljivi tekmi so Grki slavili z 69:60. S štirinajstimi točkami je bil kapetan Jaka Lakovič najboljši strelec naše izbrane vrste, a kot je priznal tako po tekmi, energija ni bila prava že od uvodnih minut srečanja.

»V tekmo smo šli brez kakršne koli energije, zbranosti, trdnosti v obrambi. Slaba obramba se je potem prenesla tudi v nezbranost v napadu in tu so Grki našli svojo igro, povedli s petnajstimi točkami razlike. Od tu dalje se je tekma spremenila v lov, ki nam je sicer še pred samim koncem uspel. A več nismo zmogli. Mislim, da so si Grki z današnjo igro bolj zaslužili zmago.«

Lov uspešen, končnica pač ne
Naši košarkarji so tretjo četrtino dobili z 21:7, s tem pa izničili razliko ter nekaj minut celo vodili. V končnici srečanja (zadnjo minuto in pol) so Grki zadeli tri trojke in tekmo odločili v svojo korist. »Tudi Grki so v dvajsetih minutah drugega dela našli nekaj odprtih metov in jih uspešno zadeli. To jim je uspelo, na našo škodo sicer, ravno takrat, ko so najbolj potrebovali te koše. Vnovčili so svojo kvaliteto z igralci, ki so pač zadeli te trojke, ter tekmo dobili. Moramo pa priznati, da so te odprte mete tudi zasluženo zadeli. Cel potek tekme je bil v njihovo korist,« je zaključil 33-letni Lakovič, ki je na parketu prebil 32 minut, 14 točkam pa dodal še 3 asistence, a tudi 3 izgubljene žoge.

V soboto čaka Slovenijo tekma z Makedonci, ki so danes dosegli zgodovinski uspeh z uvrstitvijo v četrtfinale. V ponedeljek pa se bodo naši košarkarji pomerili še s Finci, ki so danes visoko izgubili proti Rusom.  

Sponzor javljanj iz Litve = PANTER GYM & BAR, Novo mesto