»Smo tam, kjer smo si želeli biti pred začetkom EP. Igramo proti izrazito favorizirani reprezentanci, nimamo kaj izgubiti. Zato bomo lahko igrali sproščeno. Zavedamo se, da so Španci močnejši in boljši. Ampak bomo videli, kaj bo jutri.« Tako po večernem treningu naše izbrane vrste, ki je preizkusila parket v Areni v Kaunasu, pravi Novomeščan Matjaž Smodiš.


»Španci so vsekakor večji, boljši, močnejši na vseh pozicijah, so tudi večji zvezdniki in na očeh vsega sveta. A verjamem, da se jim z eno korektno igro in borbenostjo da ‘parirat’.« Kot dodaja 31-letni Smoki, se lahko v izenačeni končnici, v kolikor bi do nje prišlo, lahko zgodi tudi presenečenje. »Pomembno je, da nam ne uidejo na veliko razliko, da ne dosežejo veliko lahkih protinapadov, torej da jim mi ne dajemo žoge v roko. Če bomo uspeli kolikor toliko kontrolirat tekmo, upam, da jih pripeljemo do izenačene končnice, kjer pa se lahko vse zgodi.« 

Na vprašanje enega od novinarjev, kako se počuti, pa je Smodiš odgovoril kratko in jedrnato: »Odlično!« Upamo, da bo tako tudi čez 24 ur, ko bomo že vedeli, kakšen bo razplet četrtfinalne tekme Slovenija – Španija!

Za Matjaža so na ponedeljkovi tekmi proti Finski v Vilni navijali tudi njegovi najdražji, kar je razvidno iz fotografije (avtor: Drago Perko/ Kosarka.si), v galeriji pa je tudi nekaj fotk z večernega treninga naše izbrane vrste. Treningi so sicer zaprti za javnost, imamo pa predstavniki medijev zadnjih 10 minut treninga vsake reprezentance možnosti za fotografije in snemanja intervjujev. 

Sponzor javljanj iz Litve: PANTER GYM & BAR, Novo mesto