Razočaranja po tekmi, ki je slovenski izbrani vrsti zaprla vrata pred kvalifikacijami za olimpijske igre, ni skrival niti Zoran Dragić. Njegov premierni nastop za člansko reprezentanco na evropskem prvenstvu bi sicer lahko označili za pozitivnega, uspešnega. A Zoki se ta trenutek ne počuti kot zmagovalec.

»Predvsem so bile napake v naši koncentraciji. Prvo četrtino smo odigrali dobro in celo povedli, nato nam je znova padla koncentracija in Litvanci so nas ujeli ter povedli. V tretji četrtini smo jih znova ujeli, potem pa v zadnjem delu tekme znova naredili nekaj napak in nasprotnikom dovolili do zmage.« Na tekmi proti Litvi mu je selektor Božidar Maljković namenil 22 minut, v tem času pa je Zoran dosegel 10 točk in v statistiko vpisal še 3 skoke, dve asistenci in eno ukradeno žogo.

Mlajši od bratov Dragić je povprečno na desetih tekmah tega prvenstva igral 25 minut na tekmo, dosegal pa povprečno 8,3 točke in 4,6 skoka. »Jaz sem dal na tem prvenstvu svoj maksimum, a Boštjan Nachbar nam je manjkal, to je zdaj še bolj očitno. Žal kvalifikacij za olimpijske igre ne bo, a upam, da bomo vsaj jutri res odigrali še eno kvalitetno tekmo in zaključili evropsko prvenstvo z zmago.«

Kot je še dodal Zoki, ki bo po povratku iz Litve kaj kmalu oblekel Krkin dres, je EP 2013, ki ga bo gostila Slovenija, razlog za vsaj kanček optimizma v tem trenutku.