Izkušen, čustven, borben in temperamenten. Tak je Matjaž Smodiš, ki je doslej za reprezentanco na uradnih tekmah zbral 42 nastopov. Eden od dvojice namestnikov kapetana slovenske izbrane vrste, ki v reprezentanci najbolj izpostavlja ekipni duh, meni, da bo v prihodnjih tekmah prišlo še do mnogih preobratov, ki bodo pokazali pravi karakter naše izbrane vrste.
»Tri tekme so še preostale v tem prvem delu, ena zmaga nas uvrsti naprej. Najbolje bi bilo, da bi zmagali tudi na tretji tekmi, torej proti Gruziji, ampak verjamem, da bomo tudi kakšno tekmo izgubili. Takrat bomo pokazali naš pravi karakter, kako se bomo pobrali po tem porazu. Izgubit tekmo je sestavni del športa, to se bo gotovo zgodilo, pa če bomo mi hoteli ali ne,« pravi 31-letni Novomeščan Matjaž Smodiš.

Kot dodaja, so se najmlajši reprezentanti odlično vklopili v ekipo. »Predvsem imam v mislih Krkaša, Murića in Dragića, manj je bilo zaenkrat priložnosti za Rupnika. A mislim, da se tudi Luka tega zaveda, da mora čakat svojo priložnost, da je lahko vesel, da je zraven. Drugače pa lahko o najmlajših v reprezentanci rečem le najboljše, vsi so super fantje in sem vesel, da so z nami.«

Na vprašanje, ali so njegovo igro na letošnjem EP že kaj pokomentirali tudi njegovi novi zagrebški delodajalci, je dejal, da ne, prav tako zaenkrat ni posebnih komentarjev iz dolenjske prestolnice. Odločilne tekme pač šele prihajajo, košarkarska vročica se stopnjuje. Danes ob 17. uri po slovenskem času ne zamudite tekme Slovenija – Gruzija.

Celoten intervju si lahko preberete na portalu Kosarka.si