Danes so v Litvo poleg nove skupine slovenskih navijačev pripotovale tudi delegacije vseh mest soprirediteljic EP 2013. Nekajdnevni delovni obisk poteka v organizaciji KZS oziroma podjetja EP 2013. Kot predstavniki MO Novo mesto so v Klaipedo pripotovali vodja lokalnega organizacijskega odbora Marjan Erpe, župan MO NM Alojzij Muhič, direktor Zavoda za turizem Ivo Kuljaj in direktor občinske uprave Borut Novak.

Namen delovnega obiska je, da se tudi predstavniki lokalnih organizacijskih odborov, ki bodo v prihodnjih mesecih skrbeli za čim boljšo pripravo na EP 2013, seznanijo s tem, kako poteka tako veliko tekmovanje. »Ogled se bo v dneh od 3. do 6. septembra naredil po pripravljenem programu, za vse segmente, ki jih nosi organizacija takega prvenstva. Vsak član delegacije bo delal v svoji skupini in o opažanjih sestavil poročilo. Ta poročila bodo na koncu združena in bodo služila k boljši pripravi podrobnosti, ki se bodo dogajale pri nas leta 2013,« je še pred odhodom v Litvo pojasnil Marjan Erpe, sicer podpredsednik KK Krka.

Več o tem, kako bodo utrip evropskega prvenstva doživele delegacije iz posameznih slovenskih občin, gostiteljic EP 2013, pa v ponedeljek, ko je v dopoldanskih urah predvideno tudi druženje z novinarji. Seveda, če bomo predstavnike novomeške občine na prizorišču tekme v Klaipedi opazili že kaj prej, pa to vsekakor izveste. 🙂 


Sponzor javljanj iz Litve: PANTER GYM & BAR, Topliška cesta 2a, Novo mesto

Sorodne povezave:
http://kosarka.si/ep-2011-slovenski-dvojec-kriznarskreblin-v-litvi-po-izkusnje-za-eurobasket-2013/