Besede, ki jih je dejal po zadnjem treningu, le nekaj ur pred tekmo z Gruzijo, je Zoran Dragić vzel zelo resno in upravičil zaupanje selektorja Božidarja Maljkovića. V dobrih 24 minutah je dosegel 15 točk in bil tretji najboljši strelec tekme, k svoji statistiki pa je dodal še dve asistenci, dva skoka in dve ukradeni žogi.

»Veselo na delo!« ste dejali pred tekmo in zdaj se lahko veselite tretje zmage na tem evropskem prvenstvu.
»Bila je zelo težka tekma, kot ste videli, smo se mučili prvi polčas in garali, da smo vzpostavili stik z Gruzijci. Končno se nam je odprl tudi met. Na srečo smo povlekli in držali ritem igre v tretji in četrti četrtini ter na koncu zasluženo zmagali.

Izredno natančno ste metali na koš – 4/4 met za dve točki, zadeli ste tudi trojko, od sedmih prostih metov ste zadeli štiri. Bi lahko rekli koncentracija na pravem mestu ob pravem času?
»Mislim, da smo se danes dobro znašli na coni, nismo zaspali in dovolili, da bi nam oni vsilili svoj ritem igre. Kar se tiče moje koncentracije, pa sem vesel, da mi je dobro šlo. Trdo delam, trudim se po najboljših močeh in upam, da bom čim bolj natančen tudi v prihodnje.«

Zdaj je torej Slovenija že uvrščena v drugi krog tekmovanja. Kaj lahko pričakujemo od preostalih dveh tekem tega prvega dela, proti Belgiji in Rusiji?
Gremo v nove zmage, da dobimo čim lažjega nasprotnika v nadaljevanju tekmovanja. Vsekakor ciljamo na prvo mesto v skupini.