Življenje je izziv. Vedno znova. Treba se je pogumno in odločno spopasti z njim. To je bila moja prva misel, poleg rahlo rosnih oči in občutka velikega spoštovanja, ko sem prebrala zgodbo o Alenu Kobilici, zame doslej najboljšem in najlepšem slovenskem modelu. Tega, da je priznani model in lastnik modne agencije pred dobrima dvema letoma oslepel, nisem vedela, ga pa zdaj, ko vem, da načrtuje nastop na paraolimpijskih igrah, le še bolj občudujem. Alen Kobilica je pred dobrima dvema letoma po operaciji na glavi izgubil vid, a z veliko mero potrpežljivosti in zaupanja se znajde še danes. Na športnem področju si je postavil dva velika cilja – leta 2012 želi na paraolimpijskih igrah v Londonu tekmovati v plavanju, dve leti kasneje pa na zimskih paraolimpijskih igrah v Rusiji sodelovati na smučarskem tekmovanju. ”Ne želim le sodelovati, želim tekmovati, ciljam na medalje,” je za portal Zadovoljna.si povedal Alen, ki plavanje aktivno trenira, saj se je že uvrstil na evropsko prvenstvo v Berlinu, ki bo že julija. ”Smučanje bo nekoliko bolj komplicirano trenirati, saj pri tem potrebujem partnerja, ki smuča pred mano, jaz pa sledim zvoku, ki prihaja iz zvočnika na njegovem hrbtu.”

A izzivov se ne boji, kot se jih tudi sicer nikoli ni bal. Sprejel je dejstvo, da mu je življenje prineslo takšno preizkušnjo in se odločil, da iz nje izvleče največ, kar lahko. ”Nobena težava ni tako huda, da je ne bi mogli razrešiti in jo premagati.”

”Pogosto se sprašujem, zakaj sem imel to tvorbo, po odstranitvi katere sem oslepel. Sprašujem se, kaj sem delal narobe, je bilo to na psihičnem nivoju ali fizičnem? A za zdaj nisem prišel do nobenega odgovora,” pripoveduje Alen. Srečen je bil v stvareh, ki jih je počel. ”Morda gre za to, da z mojim prejšnjim načinom življenja ne bi ničesar vrnil družbi. S to mojo situacijo pa bom morda to dosegel.” Sedaj se o Alenovi zgodbi snema dokumentarni film Hoja po vodi, ki spremlja njegovo napredovanje v plavanju in smučanju in bo predstavil potek njegove bolezni, soočanje z njenimi posledicami ter psihološkimi posledicami za Alena in njegove najbližje. Film nastaja v produkciji Janija Severja, režiser je Marko Bratuš. Film bo predstavljen na Festivalu slovenskega filma.

Članek si lahko v celoti preberete na povezavi:
http://zadovoljna.si/clanek/trend_report/alen-kobilica-preprican-sem-da-bom-se-videl.html