Se vam je kdaj v življenju zgodilo, da ste bili dogovorjeni za klepet ob kavi ali čaju, za katerega ste si nameravali vzeti uro svojega časa, pa ste potem po dveh urah in pol še vedno sedeli v kafiču in klepetali, tematik za pogovor pa kar ni in ni zmanjkalo? In ste, navkljub temu, da pogovor ni tekel le o lepih stvareh v življenju, vendarle čutili obilico pozitivne energije? 

piše: Sabina Gosenca

No, tako sem se danes pozno popoldne počutila jaz…

Leto 2014 se je šele dobro začelo, pa se mi že dogajajo velike spremembe. Če so bile nekatere na vidiku že ob koncu minulega leta, pa se marsikaj novega odvija v zadnjih dneh oziroma tednih. Marsikdo bi rekel: “Nekaj je v zraku!” Jaz pa vem, da sem vse te spremembe sprožila sama, s svojimi odločitvami in dejanji, za katerimi stojim z vsem srcem. Pa mi ni vedno lahko zaradi teh odločitev, mnogim se zdijo nerazumljive, sploh kadar gre za finančni vidik. Toda…

Že dolgo nazaj, pred več kot desetimi leti, ko sem začela prebirati knjižne uspešnice Louise L. Hay, sem zasledila misel: “Vse, kar dam v življenju, se mi povrne. Odločila sem se, da bom dala ljubezen.” To je moje življenjsko vodilo. Stvari, ki jih počnem, počnem v prvi vrsti zato, ker jih imam rada, ker v njih uživam, ker ob njih začutim pozitivno energijo. Včasih gre za stvari, ki jih počnem sama s sabo, včasih za dejanja, s katerimi pomagam drugim. A zavedam se, da kadarkoli storim nekaj za druge, v bistvu pomagam tudi sebi. Kajti, kaj je lepšega kot videti iskrice v očeh, nasmejan obraz, zadovoljno držo posameznika, ki mi je denimo zaupal svojo zgodbo, jaz pa sem mu pomagala bodisi s člankom na portalu, ki ga berete, ali z nasvetom, ki sem ga dala iz lastne izkušnje? 

Prav pisanje je nekaj, kar me izpolnjuje. To je moj talent, ki ga želim razvijati tudi v prihodnje. Če k temu dodam še veselje do športnega udejstvovanja in pozitivno razmišljanje, potem veste, da je zgolj vprašanje časa, kdaj pride nova zmaga. Vsaka ovira, ki me spremlja pri mojih aktivnostih, pa je le še dodaten izziv. In o vsem tem bom v prihodnje delila svoje misli in občutke tudi z vami, ki me spremljate na tak ali drugačen način. Na mojem osebnem FB profilu bo vsak dan objavljena nova misel, nova fotografija… Na Facebook strani, ki bo v prihodnje še bolj namenjena komuniciranju z vami, pa boste lahko spremljali, o kakšnih podvigih in zmagah govorim. Da ne boste rekli, da niste vedeli… 

“Svoj dan zaključite s hvaležnostjo do sebe in drugih, ki so vam poklonili nasmeh, dobro voljo in pogovor!” sem zasledila na že omenjenem socialnem omrežju, brez katerega ne mine moj dan. In tudi brez vsega, kar je omenjeno v tej misli, ne bo šlo niti pred spanjem.

Življenje je lepo. Če nas kdaj spravi v solze, je to zato, da znamo še bolj ceniti vse lepo in dobro!