Še pred nekaj leti je gulil klopi na Šolskem centru Novo mesto, energijo pa sproščal v družbi prijateljev in na treningih z Letečimi norci. Ko se je poslovil od srednje šole, ni vedel, da bo svoje znanje in sposobnosti, ki pridejo v ospredje pri izvajanju akrobacij, še nadgradil. A danes je 23-letni Novomeščan Marko Knafelc član priljubljene skupine Dunking Devils, ki ne navdušuje le v Sloveniji, ampak vse bolj tudi po svetu.

»Poseben je občutek, ko se vrneš v dvorano, kjer se je vse skupaj pravzaprav začelo in kjer se je rodila ljubezen do tega, kar danes počnem,« je v začetku najinega pogovora dejal Marko Knafelc, potem ko je pomagal Letečim norcem pri izvedbi točke na eni od tekem Košarkarskega kluba Krka v dvorani Leona Štuklja. »Domače občinstvo, prenovljena ekipa Letečih norcev, a stari, meni že znani trenerji. Neprecenljivo, res.«

Ko je Marko odhajal iz srednje šole, skupina Dunking Devils, katere član je simpatičen Novomeščan danes, še ni obstajala, tako da niti ni vedel, da bo še aktiven na tem področju. Potem pa se je druščina fantov, ki so po srednji šoli vendarle želeli nadaljevati s tovrstno dejavnostjo, odločila, da ustanovi novo skupino. Zdaj Dunking Devilsi obstajajo 3 leta. »In vsak mesec je slajše – več je nastopov in treningov, večji je napredek in konec koncev tudi užitek,« dodaja študent Fakultete za šport.

V lanski sezoni je imela ekipa Dunking Devils več kot 200 nastopov na 4 kontinentih v več kot 15 državah. Zadnjih nekaj tednov se intenzivno pripravljajo na nastop v okviru šova svetovno znanih Harlem Globetrottersov, ki se 26. maja obeta v ljubljanskih areni Stožice.

Več o tem, kako potekajo treningi, kako Marko razmišlja o svoji prihodnosti in kakšne so njegove velike športne želje, pa v tonskem prispevku.

{mp3}intervju marko knafelc{/mp3}