Sladko, zabavno, energično – tako je bilo včeraj popoldne v prostorih Plesnega studia Novo mesto v Bršljinu. Državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, ki je minuli vikend potekalo v Ljubljani, je dolenjskim plesalcem in plesalkam, ki se ne morejo upreti hip hop ritmom, prineslo nove uspehe, ki jih je bilo treba dostojno proslaviti.

Štirikrat so plesalci Plesnega studia Novo mesto stali na zmagovalnih stopničkah: Hip hop mala formacija člani2 (hiphop mame) – 1. mesto, Hip hop velika formacija člani 2 (hiphop mame) – 2. mesto, Hip hop velika formacija pionirji – 2. mesto in Hip hop velika formacija mladinci – 3.mesto.

Še druge odlične uvrstitve:
– Hip hop pionirski par Aleks Poljšak in Kaja Smrekar – 4 .mesto
– Hip hop solo mladinka Maša Udovč – 4. mesto
– Hip hop mala formacija pionirji – 5. mesto
– Hip hop velika mladinska formacija – 8. mesto
– Hip hop mladinski par Hana Huč in Maruša Germovšek – 8. mesto
– Hip hop solo pionirka Neža Kobe – 11. mesto
– Hip hop pionirski par Zala Košiček in Neža Kobe – 12. mesto
– Hip hop solo mladinka Tina Erpe – 20. mesto
– Hip hop solo pionirka Zala Košiček – 22. mesto

»Odlični rezultati so plod intenzivnih treningov, na katerih smo se plesalci pripravljali kar nekaj mesecev, hkrati pa so ti rezultati tudi naša vstopnica na Evropsko prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, ki bo potekalo v začetku julija 2011 na Danskem. Sloves dobrih dolenjskih plesalcev bomo tako ponesli v Evropo in se potrudili, da tudi iz Evropskega prvenstva prinesemo odličja in dobre rezultate,« dodaja prvi mož Plesnega studia Novo mesto Robi Grmek.

Več v intervjuju:  {mp3}intervju robi grmek{/mp3}

Vsi, ki bi si želeli ogledati njihovo plesno znanje, ki so ga pokazali tudi na tekmi, ste vljudno vabljeni na gala produkcijo Plesnega studia Novo mesto, ki bo 20.6.2011 ob 18.00 uri v ŠD Leona Štuklja v Novem mestu. Vstop bo prost.

Avtorja fotografij s tekme: Andrej Matič & Franc Košiček
Avtor fotografij s slavja v Novem mestu: Danilo Kesić