»Seveda smo bili vsi šokirani, sama kar nekaj časa nisem dojela, niti vedela nisem, kaj bom pozimi počela brez skokov, treniranja in tekem, ki me vedno znova navdihujejo,« pravi smučarska skakalka Eva Logar, lani četrta na svetovnem prvenstvu. Za mlado Dolenjko so bile priprave v Innsbrucku usodne – poškodba ji je vzela sezono, čeprav se ta uradno s tekmovanji še ni niti začela.

»Že prej sem imela poškodbo gležnja, kar sem ravno sprejemljivo sanirala, bila nato uspešna na poletnih tekmah, sploh sem bila presenečena nad sabo, ko sem stopila celo na zmagovalni oder. Potem pa sem se znova poškodovala, septembra na pripravah v Innsbrucku. Neroden pristanek na skakalnici je zahteval svoje. Sprva sem upala, da ne gre za tako hudo poškodbo, ker mi ni nič obrnilo kolena ali kaj takega, samo zabolelo me je, vendar se je vse podrlo, ko je zdravnik sumil strgano sprednjo križno vez, kar je kasneje potrdila tudi magnetna resonanca,« pravi Eva, ki je bila pred slabima dvema tednoma operirana na Jesenicah.

Okreva po načrtih
Zaveda se, da so vzponi in padci v športu prisotni tako kot na drugih področjih v življenju. »Zato sem se hitro pobrala, dvignila glavo in začela iskati čim boljše alternative, kako čimbolj učinkovito sanirati koleno in se izogniti podobnim poškodbam. Pri tem imam veliko podpore od trenerja Matjaža Triplata, Smučarske zveze Slovenije, zahvaliti pa se moram tudi dr. Silvestru. Danes sem lahko že skoraj cel dan brez bergel, imam vsak dan tudi fizioterapije in sem zelo zadovoljna z napredovanjem, vse gre zaenkrat po načrtih,« pojasnjuje Eva.

Vsaj za nekaj mesecev v ospredju študij in prijatelji
Ker je v tej zimi ne bomo videli na prizoriščih tekmovanj, me je seveda zanimalo, kako bo mlada, ambiciozna športnica preživljala čas. »Malo več bom na faks lahko hodila kot lansko leto, šla na kakšen izlet več, več bo tudi časa za druženje s prijatelji. Ne bo mi dolgčas. Seveda bom pa še naprej spremljala in navijala za Slovenke na tekmah in upam, da mi uspe na kakšno iti tudi z njimi, ker bom definitivno pogrešala tekmovalno vzdušje.«

Reprezentanca odhaja na ledeno smučino, trener optimističen
Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih je sicer v minuli sezoni nanizala nekaj vrhunskih rezultatov. Eva Logar in Maja Vtič sta na svetovnem prvenstvu v Oslu zasedli četrto oziroma peto mesto. Skakalke (z izjemo Eve) so se pred dnevi vrnile iz treninga v nemškem Oberstdorfu, kjer so opravljale tehnični trening na veliki 120-metrski skakalnici, takoj po 1. novembru pa se odpravljajo na sklepne priprave v Hinzenbach na ledeno smučino. »Evina poškodba je hud udarec za ekipo. Ciljev zato nismo spreminjali, smo še vedno pozitivni. Ostajamo v načrtovanih smernicah. Z normalnim treningom bo Eva pričela predvidoma v aprilu ali maju,” je poškodbo 20-letnice, ki bo tako izpustila celotno sezono, komentiral glavni trener reprezentance Matjaž Triplat.

V prihajajoči sezoni bodo dekleta sicer prvič nastopila na tekmah svetovnega pokala. Slovenija ima pravico nastopa s šestimi tekmovalkami.

Eva, tebi pa čim hitrejše okrevanje!