Vse bliže je 12. februar, ko se bo Gregor Smole, član trebanjskega kluba No fear potegoval za naslov svetovnega prvaka v kategoriji do 76,2 kg po verziji WFCA (World Full Contact Association) in po pravilih K-1. »Vsak trening pričakujem z nasmehom na obrazu in z velikim veseljem bom delal toliko in tako močno, da si bom ta naslov vsaj s treningi zaslužil. Kaj bo potem v ringu, bomo pa še videli.”

Gregorjev nasprotnik v ringu bo borec iz slovitega nizozemskega Golden Glory Gym-a, Nieky Holzken. “Ponudba za borbo je prišla povsem nepričakovano, vendar se tako veliki priložnosti seveda ne reče “ne”. Nasprotnika poznam, saj sem njegove borbe gledal še preden sem sam začel s treningi Muay Thai-ja. Povsem se zavedam, da je Nieky velik favorit v tej borbi. Vse statistike in podatki kažejo na njegovo lahko zmago, vendar se sam ne bom nikoli predal,« pravi Gregor, ki trenira pod budnim očesom Jožeta Trlepa, brata Jureta, Alena Štritofa in ostalimi fanti in dekleti iz kluba No Fear Trebnje, za njegovo kondicijsko pripravo pa skrbi osebni trener Matej Dremelj iz Fitnes studia Energy v Ivančni Gorici.

Obračun na Nizozemskem je vsekakor velik izziv. »V ring bom vstopil sproščeno, poskušal bom delati svojo borbo, z veseljem bom sprejel vse Niekyjeve udarce in s še večjim veseljem mu jih bom vrnil. Po borbi pa bom, v vsakem primeru, nasprotnika in njegovega trenerja prosil za avtogram, saj mi je v veliko čast, da sem že pri teh letih dobil priložnost stopiti v ring z borcem s tako velikimi uspehi kot jih ima Nieky Holzken. Storil bom vse, kar je v moji moči, da bom na Nizozemskem pustil odličen vtis!« obljublja Gregor, ki je imel v svoji karieri 36 borb, med drugim je na finalu Muay thai lige v Ivančni Gorici (17.12. 2011) prepričljivo premagal Hrvata Filipa Gagulo. Verjame, da si s tako vnemo in dobrim delom lahko obeta še kakšno priložnost na mednarodni sceni.

»Rad bi se zahvalil trenerju Jožetu, vsem članom kluba No Fear Trebnje, Iztoku Vorkapiću in vsem ostalim, ki me kakorkoli podpirajo in omogočajo, da delam to, kar imam najraje! Obljubim, da bom dal vse od sebe, da se v Slovenijo ne vrnem razočaran!« zaključuje 22-letni študent Ekonomske fakultete. 

Sorodne povezave:
http://www.triumfator.si/sportni-utrinki/vrhunski-port/item/1078-v-boj-za-naslov-najbolj%C5%A1ega-na-svetu